Elképesztő mutatvány, újraértelmezték az atlétikát

Váratlan sztárja lett a müncheni Európa-bajnokság utolsó nappali stadionbeli atlétikai programjának. Látványos produkciója Leandro Ramosnak nem ért döntőt gerelyhajításban, magyar továbbjutónak sem örülhettünk.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 19. 14:00
EC2022 - ATHLETICS - MEN'S JAVELIN THROW QUALIFICATION
Leandro Ramos of Portugal in action during the ATHLETICS - MEN'S JAVELIN THROW QUALIFICATION at Olympiastadion during the European Championships 2022 on August 19, 2022, in Munich, Germany. Photo: Karl-Josef Hildenbrand / Munich2022 Fotó: Karl-Josef Hildenbrand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olimpiai Stadionban szombaton és vasárnap már csak esti programot rendeznek az atléták számára a Münchenben zajól multisport-Európa-bajnokságon.

Péntek délelőtt viszont még zajlottak selejtezők, többek között a váltófutások elődöntői. Az 1998-as budapesti Eb óta nem volt annyi magyar váltó a mezőnyben, mint idén, de sajnos mindhárom egység lemaradt a fináléról. A női 4×100-as egység (Kocsis Anna Luca, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Tóth Anna) 11., a női 4×400-as váltó (Nádházy Evelin, Bartha-Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka) a 10., a férfi 4×400-as csapat (Ajide Dániel, Máté Tamás, Wahl Zoltán, Molnár Attila) 13. helyen zárta a kontinensviadalt.

Molnár Attila futása azért figyelemreméltó volt: a húszéves sportoló 45,04-es időt ért el befutóemberként, századra ugyanannyit, mint az egyéni 400 méter müncheni bronzérmese, a brit Alex Haydock-Wilson.

Szintén kiesett a magasugrás selejtezőjében Szabó Barbara, aki az 1,78 méteres kezdőmagasságon még túljutott, az 1,83 viszont már kifogott rajta. A döntőhöz 1,87 méteres ugrásra volt szükség.

Nem volt magyar érdekeltség a férfi gerelyhajítók selejtezőjében, ahol a portugál Leandro Ramos vitte el a show-t.

A látványos mozdulat hatékonysággal nem párosult, Ramos csupán 20. helyen zárta a selejtezőt, így a fináléban már nem csodálhatjuk meg a technikáját. Ahogy a női gerelyhajításban, a férfiaknál is kiesett a riói olimpiai bajnok: a német Thomas Röhler ráadásul egyben az Eb-címvédője is volt a számnak.

A portugálokra visszatérve: korábban gátfutójuk, Joao de Oliveira is egyedi megoldást alkalmazott, ráadásul az ő különleges célba érkezése továbbjutást ért.

Nincs újabb bravúr

Véget ért Münchenben az asztalitenisz-Európa-bajnokság a magyar válogatott számára. Pénteken Majoros Bence a svéd Anton Källberg, András Csaba a német Dimitrij Ovtcharov ellen szenvedett vereséget a nyolcaddöntőbe jutásért vívott meccsén. Majoros és András szereplése így is jónak mondható, hiszen már az előző fordulóban mindketten bravúrgyőzelmet értek el egy-egy korábbi Eb-aranyérmes rivális ellen.

Borítókép: Amint a képről is világosan kiderül, Leandro Ramos gerelyhajításban vett részt a müncheni Eb-n (Fotó: Munich2022/Karl-Josef Hildenbrand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.