Háfra Noémi nem csinált semmit, de már a legjobbak közé sorolják Dániában

Háfra Noémi bekerült a dán bajnokság legjobb igazolásai közé. A dán TV2 szakértője, Peter Bruun Jörgensen listáján a Bajnokok Ligája-győztes norvég Viperstől az Esbjerghez igazoló Nora Mörk áll az első helyen.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 17:07
null
Háfra Noémi Odense Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma rajtol a dán női kézilabda-bajnokság a Bambusa Liga 2022–23-as szezonja. Ennek apropóján állított össze egy listát a legjobb igazolásokról a TV2 Sport szakértője, Peter Bruun Jörgensen – írta meg a Dániasport.

Jörgensen listája szerint Odensébe szerződése is a legjobbak közé sorolandó. A portál megjegyzi: az átigazolási időszakban összesen 77 új játékossal bővült a Bambusa liga 14 csapatának a kerete. Közülük választotta ki a szakértő a legjobb öt játékost.

A lista élén a Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers átlövője, Nora Mörk szerepel. A Győrrel három, a Vipersszel két, a Larvikkal egy BL-t nyert játékos a szakíró szerint olyan játékos, aki segítheti az új csapatát komoly trófeák megnyerésében. – Benne van az X-Faktor, egy igazi világklasszis – írta a szakértő.

Érdekesség, hogy Nora Mörk az EHF Bajnokok Ligájának top átigazolásainál is az első helyre került az EHF honlapján.

A második helyen a hosszú sérülése után visszatérő holland klasszis, a nyáron az Esbjerg mezét a Nyköbing Falsterére cserélő világbajnok, Estavana Polman végzett.

Őt a Szikora Melinda klubjától, a német Bietigheimtól a Köbenhavn Handboldhoz igazoló Stine Jörgensen és a CSZKA Moszkvától az Esbjerghez szerződő  Kathrine Heindahl követi a sorban.

A Győri Audi ETO-tól a bajnok Odenséhez kölcsönbe igazoló Háfra Noémi foglalja el az ötödik helyet Jörgensen listáján. A szakíró így jellemzi Háfra Noémit. 

A huszonhárom éves magyar játékost már több éve úgy emlegetik, mint a jövő egyik világsztárját. De azt a hatalmas potenciált, ami benne lakozik, még nem tudta kibontakoztatni. Az FTC-től a Győrbe igazolva a fejlődése megrekedt az előző szezonban, láthatatlanná vált. Háfra nagyszerűen játszott több utánpótlás-világversenyen , és ha ezt a tehetséget az Odense elő tudja belőle hozni, akkor nagyon nagy segítséget jelenthet a Fyn szigetiek számára.

Bár ebben az átigazolási szezonban írta alá szerződését Anna Kristensen a Team Esbjerggel, de mivel csak 2023-ban hagyta el a Viborg csapatát, így ő nem szerepel a listán.

A dán bajnokság ma kezdődik. Háfra klubja, a címvédő Odense holnap a Viborg otthonában mutatkozik be a 2022–23-as szezonban.

Borítókép: Háfra Noémi Odensében építheti újra a karrierjét (Fotó: Kisalföld)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.