Ír vallomás a Fradiról: Túl élesek voltak, fel kell tennünk a kezünket

Ha hihetünk a csapat egyik kulcsemberének, akkor a Shamrock Rovers a budapesti 4-0-s vereség után feladta a Ferencváros elleni csütörtöki visszavágót a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének rájátszásában. „Túl élesek voltak, fel kell tennünk a kezünket” – fogalmazta meg a vallomását Rory Gaffney.

Magyar Nemzet
2022. 08. 23. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem zuhant össze a Shamrock Rovers a Ferencváros ellen 4-0-ra elvesztett Európa-liga-mérkőzés után, hiszen a vasárnapi ír bajnoki meccsen 3-0-ra legyőzte a Dundalkot. Íme, a meccs összefoglalója.

Rory Gaffney, a dublini csapat gólerős csatára azonban nem táplál hiú ábrándokat a Fradi elleni, e hét csütörtöki visszavágót illetően. Amikor arról faggatták, hogyan készül a csapata a mérkőzésre, figyelembe véve, hogy vasárnap fontos kupameccset játszik a Drogheda United vendégeként, keresetlen őszinteséggel így felelt:

– Hogy hogyan kell belemennünk a csütörtöki meccsbe? A törölközőt nem dobhatjuk be, de a vasárnapi kupameccs biztosan fontosabb. Annak nincs értelme, hogy 2-0-ra nyerünk csütörtökön, aztán kiesünk az ír kupából. Szereztünk egyáltalán idén négy gólt? Talán egyszer, a kupában a Bangor Celtic ellen.

 

Valószínűtlen, hogy négyet lövünk csütörtökön.

 

Megpróbálunk majd jól játszani és felkészülni a Drogheda ellen, akik amúgy is a mumusaink idén – idézi a csatárt a The Irish Sun.

Rory Gaffney azt emelte ki, hogy különösen az FTC csatárai gyorsabbak és erősebbek, ez döntött a két csapat meccsén.

– A magyarok ereje és sebessége más szinten volt. A védőink talán játszhatnának náluk, de a támadók nem igazán. A támadók ereje és sebessége a nagy különbség Európában.

 

Valaki azt mondta, hogy az egyik szélsőjüket négymillió euróért vették, és az egyik csatárukat a leigazolná a Celtic. Ez egy másik szint.

 

Minél magasabb szinten játszunk, annál fontosabbak a támadók. A fiatalok láthatták, mi a következő szint, amire el kell jutniuk, mit kell tenniük ennek érdekében. Nekünk, idősebbeknek pedig már csak az a dolgunk, hogy élvezzük a focit. A támadóik egész más osztályban fociznak.

Magyarországon teljesen szokatlan ez az őszinte kitárulkozás, amire Rory Gaffney még rátett egy lapáttal a ferencvárosi futballistákat méltatva.

 

Rendkívül élesek, nincs más választásunk, fel kell tennünk a kezünket.

 

Az is árulkodó, hogy a csatár ezt követően hosszasabban elemezte a Shamrock Roversre váró további feladatokat, mint az FTC elleni mérkőzést…

Borítókép: Rory Gaffney kapura tör a Dundalk elleni meccsen (Fotó: Facebook/Shamrock Rovers)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.