Király Gábor figyelmeztetése: fanatikusak a kölni drukkerek

Minden fehérvári büszke lehet a 2-1-es kölni sikerre – hangoztatja Király Gábor, akit számos élmény köt a német városhoz és annak csapatához. A magyar labdarúgó-válogatott rekordere szoros eredményre számít a csütörtöki, fehérvári visszavágón az Európa-konferencialiga selejtezőjének rájátszásában.

Magyar Nemzet
2022. 08. 23. 10:10
Forrás: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az 1. FC Köln tradicionális csapat, büszkék arra, hogy ők nyerték meg először a Bundesligát. Maga a város rendkívül energikus, amikor a Bayer 04 Leverkusen játékosa voltam, sokat jártam Kölnben, hiszen a két város között csupán néhány kilométer a távolság.

 

A kölni drukkerek tele vannak érzelemmel, kitartanak a klub mellett, ha nem megy a csapatnak, akkor megnyilvánulnak, tehát teljesen a magukénak érzik az 1. FC Kölnt.

 

Azt, hogy mennyire fanatikusak a kölni drukkerek, múlt héten a Vidi játékosai és szurkolói is megtapasztalhatták Kölnben. Óriási fegyvertény, hogy idegenben nyerni tudott 2-1-re a Vidi úgy, hogy 45 000 ember szurkolt a hazaiaknak. Büszke lehet minden fehérvári erre a győzelemre, ezt már soha senki nem veheti el a Viditől – jellemezte Kölnt, a helyi csapatot és drukkereket Király Gábor a Vidi honlapjának nyilatkozva.

A 108 fellépéssel a magyar labdarúgó-válogatott rekordere szoros mérkőzésre és eredményre számít a visszavágón. Így elemezte az esélyeket:

– Az mindenképp a kölni csapat mellett szólt az első meccsen, hogy ők jóval erősebb bajnokságban szerepelnek, azonban a Vidi esélyeit az növelte, hogy sokkal nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az elmúlt tíz évet figyelembe véve, mint az 1. FC Köln. Az is a Vidi mellett szólt véleményem szerint, hogy a németek nem igazán ismerik a fehérvári csapatot. Az 1. FC Köln mindenképp tovább akar jutni.

 

Ne felejtsük el, hogy hazai pályán emberhátrányban is szinte végig nyomott a második félidőben az 1. FC Köln, míg a Vidi nagyon hősiesen védekezett.

 

A visszavágón nagyon jó, kemény összecsapásra számítok. Nehéz megjósolni, hogy ki fog győztesen kikerülni a párharcból, szerintem szoros eredmény fog születni. Nyilván a Vidi várja előnyből a visszavágót, de ez az előny minimális, főleg úgy, hogy nem számít már az idegenben lőtt több gól. Azt várom, hogy a német csapat fog támadólag fellépni, de nem fognak fejvesztve támadni. Fehérvári szempontból fontos lenne, hogy minél tovább sikerüljön megőrizni a kaput a góltól, hiszen az idő a vendégeket fogja szorítani. Megjósolhatatlan, hogy melyik csapat fog továbbjutni, ami biztos, hogy izgalmas találkozó vár a két csapatra és természetesen a szurkolókra is.

A teljes interjú a Mol Fehérvár FC honlapján olvasható.

Borítókép: Király Gábor egyszerre bizakodó és realista (Fotó: Mol Fehérvár FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.