Jó hír a fradistáknak: játékra kész a csapat gólvágója

Két-két játékos ki-, illetve bekerült a Ferencváros meccskeretébe a Qarabag elleni, mai Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzés előtt. Xavier Mercier-t és Fortune Bassey-t Ryan Mmaee és Marquinhos váltja, ami azt jelenti, hogy a Fradi marokkói házi gólkirálya felépült a még áprilisban szenvedett sérüléséből.

Magyar Nemzet
2022. 08. 03. 10:41
Ryan Mmaee Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ryan Mmaee sorsa volt a nyári holtidény egyik slágertémája volt. Kitudódott, hogy a Celtic szeretné megszerezni a marokkói csatárt, aki még nyilván az ősszel, az egymás elleni Európa-liga-mérkőzéseken tett jó benyomást a skótokra, továbbá 13 góllal annak ellenére a Fradi legeredményesebb játékosa volt, hogy áprilisban megsérült.

Az FTC vezetői akkor három okból határozottan elutasították az érdeklődést:

  1. Ryan Mmaee megsérült, amíg nem épül fel, fölösleges tárgyalni az eladásáról
  2. Szükség van a támadóra, akit különben is 2025-ig szerződés köt a klubhoz
  3. Ryan Mmaee a marokkói válogatottnak is kulcsembere. A játékos érdeke is azt kívánja, hogy a világbajnokságig ne igazoljon máshová, hiszen jelenlegi csapatában tud legjobban felkészülni a vb-re.

Így hát az elmúlt hetekben le is került a napirendről Ryan Mmaee értékesítése. A felépüléséről csak annyit lehetett tudni, hogy a remények szerint a nyár vége felé ismét pályára léphet. Nos, ezek szerint szerencsére felgyorsult a rehabilitáció, a 24 éves futballista akár már ma visszatérhet.

Legalábbis ha Sztanyiszlav nem számítana rá, aligha kockáztatnák meg a szereplését. Az a tény, hogy az FTC benevezte a Qarabag elleni meccskeretbe, egyértelműen arról árulkodik, hogy Ryan Mmaee ismét játékra kész. Kevéssé valószínű, hogy kezdő lesz, de csereként akár már ma szóhoz juthat.

Három hiányzó a Qarabagnál

A Qarabag vezetőedzője, Gurban Gurbanov három alapemberére nem számíthat a mai találkozón. A csapat talán legjobb védője, a kolumbiai Kevin Medina megsérült és hónapokra kidőlt, másik két légiós, az egyaránt brazil Kady és Richard Almeyda pedig három sárga lap miatt az eltiltását tölti. 

Marquinhos a Tobol elleni odavágón csereként kapott lehetőséget, de később kikerült a BL-keretből, most újra pályára léphet. Bassey három BL-selejtezőn is szerepet kapott, a Tobol elleni visszavágón duplázott, míg Mercier két selejtezőn összesen 25 percet kapott.

A Qarabag–Ferencváros mérkőzés szerdán, azaz ma 18 órakor kezdődik.

Borítókép: Ryan Mmaee (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.