Szoboszlai és Gulácsi igen kemény kritikát kapott Lipcsében

Az RB Leipzig mindhárom magyar válogatott labdarúgójával a kezdőjében szenvedett sima vereséget hazai pályán Bayern Münchentől a Német Szuperkupában, és a játékosokat értékelő helyi lap nem bánt kesztyűs kézzel sem Szoboszlai Dominikkal, sem pedig Gulácsi Péterrel.

Magyar Nemzet
2022. 08. 02. 10:57
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. július 31. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Dayot Upamecano, a Bayern München játékosa a labdarúgó német Szuperkupa mérkõzésén Lipcsében 2022. július 30-án. A Bayern 5-3-ra gyõzött. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kupagyőztes Leipzig és a Bundesliga-bajnok Bayern összecsapása csak az utolsó negyedórában tartogatott némi izgalmat, egyébként az 5-3-as győzelmet ünneplő bajorok lefocizták ellenfelüket a pályáról, és sajnos a magyarok (az említett páros mellett Willi Orbán) sem nyújtottak jó teljesítményt a lipcseiek között szombat este.

Értékelésében az Rblive.de helyi lap nem kímélte a magyarokat sem, különösen Szoboszlai és Gulácsi kapott kemény kritikát.

Az RB Leipzignél mindenki Szoboszlai képességeiről áradozik, de ezek nem köszönnek vissza a pályán. A Bayern ellen a jobb oldalon kezdett, ahol túl sok labdát veszített el, idegesen lépett fel a támadásokhoz.

A lap pozitívumként jegyezte meg Szoboszlainál, hogy volt egy veszélyes szabadrúgása, amit Manuel Neuer kapus kiütött, valamint hogy ő adta a gólpasszt Dani Olmónak a harmadik lipcsei találat előtt. Összességében 3,5-ös osztályzatot kapott Szoboszlai az ötből (az egy a legjobb, az öt a legrosszabb). Közben a 21 éves középpályás távozása újra téma, épp a Napolival boronálják össze.

Szoboszlainál is rosszabb, négyes értékelést kapott az öt gólt beszedő kapus:

A kapitány nem tudott segíteni a csapatának. Szinte minden veszélyes bajor lövésből gól lett. Még szerencse, hogy kétszer is lesről talált be, különben több gólt is kapott volna. Ilyen sok bekapott gól után nem lehet magabiztos a szezonkezdet előtt.

3,5-ös osztályzatot kapott, még róla írtak a legpozitívabban, miszerint szokása szerint igyekezett főnök lenni a védelemben, de még ő sem hozta a kiegyensúlyozott formáját. Felrótták neki, hogy Benjamin Pavard góljánál hibázott, és nem tudta rendezni a lipcsei védelmet.

A lap egyébként nem csak a magyarokkal volt kritikus. A legrosszabb osztályzatot (5) a német válogatott Lukas Klostermann kapta, akiről azt írták, hogy úgy játszott, mintha életében először járt volna profi futballmeccsen. Mellette a svéd sztárt, Emil Forsberget és a szlovén válogatott középpályást, Kevin Kamplt látták a legrosszabb lipcseinek (mindketten 4,5-ös értékelést kaptak),

a legjobbnak pedig Szoboszlai riválisa, a spanyol Dani Olmo (2) ítéltetett.

Borítókép: lövéssel próbálkozik Dayot Upamecano mellett a Bayern elleni Német Szuperkupán (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.