Bognár beszólása: Büntetlenül nem lehet ennyi edzést kihagyni

Hiába kezdte győzelemmel az MTK a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot az egyik nagy rivális Szeged ellen, Bognár György vezetőedző nem finomkodott az értékelésében, és a nagy visszatérő Németh Krisztiánba is belecsípett.

Magyar Nemzet
2022. 08. 02. 8:20
Németh Krisztián
Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nevek alapján az NB I-ben is jól csengene a Németh Krisztián, Futács Márkó, Stieber Zoltán, Bognár István támadósor, amellyel felállt az MTK az előző idényben a feljutásért küzdő Szeged ellen Futács duplájával 2-1-re megnyert rangadón az NB II első fordulójának zárómeccsén hétfőn. Mégiscsak nehézkes fővárosi siker született,

vezetőedző pedig ezúttal is szókimondó volt: nyögvenyelős mérkőzésről és közepes játékról beszélt.

– A győzelemnek örülünk, a Szeged jól játszott, megnehezítette a dolgunkat, de azért volt ilyen nyögvenyelős a mérkőzés, mert nem járattuk elég gyorsan a labdát, lassúak voltunk – árulta el az MTK vezetőedzője. – Ezzel a nagyon-nagyon közepes játékkal is volt nyolc-tíz lehetőségünk, ami biztató. Láttam én ezt a csapatot már gördülékenyebben futballozni.

Bognár külön kitért az MTK nagy visszatérőjére, a 89. percben lecserélt Németh Krisztiánra, aki a klubban nevelkedett, és most 11 év után először öltötte magára a csapat mezét tétmeccsen. Mint az edző elmondta, a 33 éves csatár hiányosan csinálta végig a felkészülést, ami főleg az első félidőben meglátszott a játékán. Bognár kiemelte:

Büntetlenül nem lehet ennyi edzést kihagyni.

Ettől függetlenül az MTK szurkolói meleg szívvel fogadták a tékozló fiút, aki hazatért, tapssal köszöntötték a csapatkapitányi karszalagot viselő Némethet.

– Vártam ezt a pillanatot, végre hazatértem, és köszönöm, hogy így fogadtak a szurkolók. Remélem, hogy az idény végén a feljutást fogjuk ünnepelni – nyilatkozta Németh, aki elismerte, hogy nem játszott jól a csapat. – Nem mennék bele a részletekbe, sok tényezőn múlt a játék minősége. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, a másodikban a széleken jobban meg tudtuk őket nyitni, ebből tudtunk gólt szerezni.

A 37-szeres válogatott csatár arra a kérdésre, hogy milyen érzés Bognár Györggyel együtt dolgozni, aki közismerten a támadófutball híve, szűkszavúan reagált:

Öröm együtt dolgozni, reméljük, hogy sikeresek leszünk együtt.

Borítókép: Németh Krisztián a Szeged elleni meccsen (Fotó: Mtkbudapest.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.