A Honvéd villámrajtot vett, az Újpestre ráijesztett ellenfele

Az Újpest és a Honvéd is bejutott a legjobb harminckét csapat közé a labdarúgó Magyar Kupában.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 15:37
Újpest Mátészalka
Újpest Mátészalka labdarúgó Magyar Kupa 2022 Fotó: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén, a Magyar Kupa harmadik fordulójában már az NB I-es csapatok is pályára lépnek. Az első közülük a bajnokságban szenvedő Újpest volt, s a lila-fehérek aligha így képzelték a kezdést: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú Mátészalka a hetedik percben vezetést szerzett.

Szűk negyedórán keresztül tartotta előnyét a hazai csapat, aztán viszont az Újpest három percen belül fordított. Végül 6-1-es sikerrel érvényesítette a papírformát az NB I-es csapat.

Nehezebb rivális, az NB II-es Dorog otthonában játszott a Honvéd, amely az Újpesttel ellentétben éppen jó kezdésének köszönhette a továbbjutást. A kispestiek Mitroics és Sampeiro góljával tizenöt perc után már 2-0-ra vezettek, s később kiderült, hogy ezzel ki is alakult a végeredmény.

Lukács Raymond triplázott a Békéscsabában, míg a végeredmény osztálykülönbséget mutatott két NB III-as csapat, a Nagykanizsa és a Hatvan meccsén.

Labdarúgó Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért

Mátészalka (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Újpest FC 1-6
Szegedi VSE (Csongrád-Csanád I.)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 0-4
Dorog (NB II)–Budapest Honvéd 0-2
Nagykanizsa (NB III)–FC Hatvan (NB III) 5-1

Borítókép: Az Újpest hátrányba került, de végül simán nyert (Fotó: Ujpestfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.