Eddig meggyőző a magyar válogatott teljesítménye

Fucsovics Márton és Piros Zsombor is sima sikert aratott a Davis-kupa osztályozó párharc első napján, közel a győzelem Ukrajna ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 15. 21:10
2022 US Open - Day 1
GSE-MTS-SPO-TEN-WTA-2022-US-OPEN-DAY-1 Fotó: Getty Images via AFP/JAMIE SQUIRE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfitenisz-válogatott részéről mindenki óvatosan fogalmazott az Ukrajna elleni Davis-kupa-párharc előtt, az első nap azonban teljes mértékben a papírforma szerint alakult.

Kezdésként (91. a világranglistán) győzte le a tizenkilenc éves Vjacseszlav Bielinszkijt (605.). A magyar éljátékos a 6:3, 6:2-es siker után is hangsúlyozta, hogy nincs lefutott mérkőzés. – Nem volt könnyű, de a Davis-kupában minden meccs nehéz. Az volt a kulcs, hogy jól irányítottam hátulról, és a meccs második felében jól szerváltam. Erős voltam mentálisan és fizikálisan is, ennek köszönhetem a győzelmet – fogalmazott Fucsovics.

Másodikként Piros Zsombor (159.) következett, ő Vladiszlav Orlovot (530.), a jelenlegi ukrán válogatott legmagasabban rangsorolt játékosát győzte le.

– Azt hiszem, az ellenfelem idegesebb volt ma nálam, de a Davis Kupában külön terhet jelent az, hogy a hazánkért játszunk. Én stabil voltam az alapvonalról, ő többet hibázott, ez jelentette a különbséget – értékelt 6:2, 6:2-es sikere után Piros.

Pénteken 16.00-kor a párossal folytatódik a párharc, s ha a Fucsovics Márton, Marozsán Fábián duó legyőzi Ilja Beloborodko és Vladiszlav Manafov kettősét, azzal el is dőlne a továbbjutás.

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: Getty Images via AFP/Jamie Squire)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.