Folytatódik az edzőkeringő: Kuttor Attila visszatért Mezőkövesdre

Kuttor Attilának a múlt héten köszönték meg a munkáját Angyalföldön, menesztették a Vasas kispadjáról, de nem sokáig kellett várnia az új feladatra. A Mezőkövesd bejelentette, hogy 2023 júniusáig szerződtette őt, aki 2017-től már betöltötte ezt a posztot. A klub két éve küldte el, így tehát Kuttor Attila visszatért a városba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 14. 16:32
null
Budapest 20220805 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Vasas Paks Fotó Török Attila Nemzeti Sport Kuttor Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuttor Attila mindössze egy hetet töltött el állás nélkül. Miután feljutott a Vasassal az élvonalba, ott a csapat nem kezdett túl jól, ezért a múlt héten menesztették, lényegében egy időben Supka Attilával, akinek Mezőkövesden mutattak ajtót. A zuhanyhíradóban azonnal terjedni kezdett, hogy a kövesdiek kispadjára visszatér az ott egy ideig sikeresen dolgozó, ám két éve menesztett Kuttor Attila, azt pedig biztosra lehetett venni, hogy szerdán kiderül, ez igaz-e. A Mezőkövesd elnöke, Tállai András ezt válaszolta a Boon.hu megkeresésére:

– Szerdán jelentjük be, hogy ki felel majd nálunk a szakmai munkáért – mondta a vonal végén a civilben parlamenti államtitkárként dolgozó elnök, aki egyben Mezőkövesd és térsége országgyűlési képviselője. – Kiválasztottunkat az öltözőben Hagyacki József ügyvezető igazgató és Tóth László szakmai igazgató mutatja majd be a fiúknak.

Az elnök ígérete valósággá vált: a két vezető bemutatta az öltözőben az új vezetőedzőt, Kuttor Attilát. A miskolci születésű edző Diósgyőrött kezdte játékos-pályafutását. A hajdani védő a statisztikák szerint 561-szer lépett pályára az élvonalban, és ezzel a második helyen áll a hazai rangsorban. A Kutya becenévre hallgató ötvenkét éves tréner 2017 és 2020 között már dolgozott a klubnál, és helyi focitörténelmet írt a bajnoki negyedik hellyel, valamint a Magyar Kupa-ezüstéremmel. A 2020–2021-es idényt azonban az ő irányításával rosszul kezdték a mezőkövesdiek, a tizedik fordulót követően az utolsó helyen álltak a táblázaton, és ekkor felbontották a vezetőedző szerződését, aki ezzel a mérleggel távozott: 116 tétmérkőzésen 46 győzelem, 29 döntetlen és 41 vereség.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Kuttor Attila tavaly júniusban vette át az akkor NB II-es Vasas irányítását, amelyet 48 tétmérkőzésen vezetett, 27-szer győzött vele a csapat, 15 döntetlen és hat vereség mellett. Idén február és augusztus között volt egy 19 tétmérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata a Vasasnak, de az NB I-ben hét forduló után öt döntetlennel és két vereséggel álltak az angyalföldiek, akik a gyengébb idénykezdet után menesztették a vezetőedzőt.

A Mezőkövesdnél most 2023 júniusának végéig írt alá Kuttor Attila, akitől azt várja el a vezetőség, hogy az élvonalban tartsa az együttest.

– Nagyon szép három évet töltöttünk itt a kollégákkal, pozitív emlékeket őrzök erről az időszakról. Talán annak a hároméves periódusnak az eredményei is hozzájárultak ahhoz, hogy most újra itt lehetek. Természetesen azért fogok, illetve fogunk dolgozni, hogy a csapat minél eredményesebben szerepeljen a folytatásban – nyilatkozta Kuttor Attila a klub honlapjának.

Az biztos, hogy Supka Attila most nem lesz a Vasas vezetőedzője, ott már kinevezték Kondás Elemért erre a feladatra. Pedig nem lenne példa nélküli az ilyen csere: tavaly Michael Borist az MTK, Márton Gábort a Mol Fehérvár látta alkalmatlannak a további munkára, és néhány napon belül Boris a Mol Fehérvár, Márton pedig az MTK kispadján találta magát.

Borítókép: Kuttor Attila nem sokáig bánkódott munka nélkül (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.