Gulácsiék esetében is csak három napig tartott a csoda

Az RB Leipzig sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Mönchengladbach vendégeként a Bundesliga hetedik fordulójában. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is végigjátszotta a mérkőzést a lipcsei csapatban.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 20:28
Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig
Borussia Mönchengladbach-RB Leipzig Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/FEDERICO GAMBARINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete úgy tűnt, az edzőváltás gyökeres változást hozott Lipcsében. Marco Rose bemutatkozó meccsén az RB Leipzig magyar főszereplőkkel 3-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot.

Még a Real Madrid elleni vereség is belefért, elvégre a Bajnokok Ligája címvédőjének otthonában nem szégyen kikapni, ráadásul a lipcseiek játékban még közelebb is voltak a spanyol csapathoz, mint amit a 2-0-s végeredmény tükrözött.

Az edzőváltás csodája azonban annál tovább biztosan nem tartott, szombaton ugyanis ismét kilátástalan játékkal rukkolt elő a Bundesligában és csapata.

Mindhárom magyar játékos kezdett, sőt végigjátszotta klubja hetedik fordulós meccsét. Rose edző korábbi csapata, a Borussia Mönchengladbach azonban extra motivációval vágott neki a lipcseiek elleni mérkőzésnek. Az első félidőben Jonas Hofman duplázott, aki nyáron, a Puskás Arénában játszott Nemzetek Ligája-meccsen is bevette Gulácsi kapuját.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig
Gulácsi Péter három gólt kapott. Fotó: DPA/AFP/Federico Gambarini

A második félidőben egy szöglet után az algériai Benszabaini növelte a Gladbach előnyét, s mint később kiderült, találatával a végeredményt is beállította.

Győzelmével a Mönchengladbach a hatodik helyre jött fel, de pontszámban a negyedik Bayern Münchent is beérte. Az RB Leipzig viszont maradt nyolc ponton, a fordulót már biztosan a tabella tizenkettedik helyén zárja a csapat.

Bundesliga, 7. forduló

Péntek

Mainz–Hertha 1-1

Szombat

Borussia Dortmund–Schalke 1-0
Augsburg–Bayern München 1-0
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 1-1
Stuttgart–Eintracht Frankfurt 1-3
Mönchengladbach–RB Leipzig 3-0

Vasárnap

Union Berlin–Wolfsburg 15.30
Bochum–Köln 17.30
Hoffenheim–Freiburg 19.30

Az élcsoport: 1. Dortmund 15 pont/7 mérkőzés, 2. Union Berlin 14/6, 3. Freiburg 13/6, 4. Bayern 12/7

Borítókép: Willi Orbán ezt a párharcot megnyerte, de ünneplésre nem volt oka (Fotó: DPA/AFP/Federico Gambarini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.