Katarról is lemaradhat a világ egyik legpechesebb játékosa

Marco Reus hordágyon hagyta el a pályát a Ruhr-vidéki derbin. A Dortmund játékosa a 2014-es vb, valamint a legutóbbi két Európa-bajnokság után újabb világversenyről maradhat le sérülés miatt.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 17:34
Marco Reus
Marco Reus sérülés Dortmund Schalke Katar 2022 Fotó: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden nagy világverseny előtt akadnak balszerencsés futballisták, akiket a legrosszabbkor ér a sérülés, és amiatt nem vehetnek részt a világbajnokságon vagy az Európa-bajnokságon. A német Marco Reus esete azonban egészen extrém.

Reus a 2010-es világbajnokság előtt debütált volna a Nationalelfben, ám sérülés miatt mégsem tudott csatlakozni a kerethez. Semmi garancia nincs rá, hogy azonnal beverekedte volna magát a Dél-Afrikában utazó csapatba, de a motívum később is sokszor kísértette.

A támadó a 2014-es, német győzelemmel zárult világbajnokságról a torna rajtja előtt néhány nappal elszenvedett bokasérülés, a 2016-os Eb-ről ágyéksérülés miatt maradt le. A 2018-as világbajnokságon ő is részese volt minden idők legrosszabb német vb-teljesítményének, majd a tavalyi Európa-bajnokságról ismét lemaradt.

A harminchárom éves játékost a héten Hansi Flick behívta a magyarok ellen is készülő keretébe, s a német szövetségi kapitány minden bizonnyal a katari világbajnokságon is számolni tervezett Reusszal.

A Dortmund játékosa azonban szombaton, a Schalke 04 elleni Ruhr-vidéki derbin ismét megsérült: a szövetségi kapitány névrokonával, Florian Flickkel ütközött, és hordágyon hagyta el a pályát.

Pontos diagnózis később várható, de az első képek alapján az lenne a meglepő, ha Reus ott lehetne a két hónap múlva, november 20-án rajtoló katari világbajnokságon.

A Dortmund legalább a három pontnak örülhetett, a tizenhét éves Youssoufa Moukoko lőtte a mérkőzés egyetlen gólját.

A sárga-feketék vezetőedzője, Edin Terzic a találkozó után elárulta, hogy Reusnak a bokaszalagjai sérültek, de a szakvezető a vizsgálatok előtt úgy fogalmazott, bízik benne, hogy nem lesz szükség hat-nyolc hét kihagyásra, így a támadó még reménykedhet a vb-részvételben. 

Nagy meglepetésre 1-0-s végeredményt hozott az Augsburg–Bayern München mérkőzés is. Miközben a bajorok a Bajnokok Ligájában meggyőző teljesítményt nyújtanak, a Bundesligában viszont négy forduló óta nyeretlen a címvédő.

A bajorok kapusa, Manuel Neuer majdnem egyenlített a ráadásban

Bundesliga, 7. forduló

Péntek

Mainz–Hertha 1-1

Szombat

Borussia Dortmund–Schalke 1-0
Augsburg–Bayern München 1-0
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 1-1
Stuttgart–Eintracht Frankfurt 1-3
Mönchengladbach–RB Leipzig 18.30

Vasárnap

Union Berlin–Wolfsburg 15.30
Bochum–Köln 17.30
Hoffenheim–Freiburg 19.30

Az élcsoport: 1. Dortmund 15 pont/7 mérkőzés, 2. Union Berlin 14/6, 3. Freiburg 13/6, 4. Bayern 12/7

Borítókép: Marco Reus a hordágyon (Fotó: IMAGO/Beautiful Sports/Wunderl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.