Marco Reus Magyarország ellen tér vissza a német válogatottba

Kihirdette a Magyarország és Anglia elleni Nemzetek Ligája-találkozókra a keretét a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Dortmund sztárja, Marco Reus visszatér, mellette hét Bayern München-játékos is bizalmat kapott Hans-Dieter Flicktől. Ugyanakkor a lipcsei német–magyaron több lesz a Leipzig-játékos nálunk, mint a németeknél.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 16:08
REUS, Marco
Dortmund, 2022. szeptember 6. Marco Reus, a Borussia Dortmund játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a G csoport elsõ fordulójában játszott Borussia Dortmund - FC Köbenhavn mérkõzésen Dortmundban 2022. szeptember 6-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német keret legnagyobb visszatérője kétségkívül Marco Reus, aki csaknem egy év után öltheti fel újra a válogatott mezét – legutóbb tavaly novemberben, a Lichtenstein ellen 9-0-ra megnyert vb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, lőtt is egy gólt és adott két gólpasszt.

Reus idén a márciusi felkészülési meccseket betegség miatt hagyta ki, a júniusi Nemzetek Ligája-találkozókat pedig izomsérülés miatt mondta le. Most viszont újra Flick rendelkezésére áll a Dortmund 33 éves sztárja, aki ebben az idényben kilenc tétmeccsen három gólt és négy gólpasszt számlál klubjában.

Mellette is hemzsegnek a sztárok a német keretben. Mindenekelőtt meg kell említeni a Bayern München hét labdarúgóját, akik mindannyian pályára léptek a Barcelona ellen 2-0-ra megnyert BL-meccsen kedden. Leroy Sané történetesen gólt is szerzett a katalánok ellen, és jelenleg ő az egyik legjobb formának örvendő német labdarúgó, hiszen a 26 éves szélső tíz meccsen öt góllal és három gólpasszal indította az idényt.

Érdekesség, hogy a jövő héten pénteken Lipcsében esedékes Németország–Magyarország mérkőzésen több lehet a „hazai pályán” játszó magyar, mint német, hiszen Flick keretében két Leipzig-játékos (David Raum, Timo Werner) kapott helyet, Marco Rossiéban pedig három (Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik).

A németek már 13 mérkőzést játszottak Flick irányításával, és egyiket sem veszítették el, de jelenleg Magyarország mögött a csoport második helyén állnak a Nemzetek Ligájában. A magyarok elleni meccs után a németek szeptember 26-án, hétfőn Londonban az angolok ellen zárják a csoportkört.

Ez utóbbi lesz a német válogatott utolsó mérkőzése azt megelőzően, hogy Flicknek november 13-án meg kell neveznie szűkített keretét a csapata számára november 23-án kezdődő katari világbajnokság előtt.

A német válogatott kerete. Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt). Hátvédek: Armel Bella Kotchap (Southampton), Matthias Ginter (Freiburg), Robin Gosens (Internazionale), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Leipzig), (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Borussia Dortmund). Középpályások és támadók: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern München), Leon Goretzka (Bayern München), (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München), Lukas Nmecha (Wolfsburg), Marco Reus (Borussia Dortmund), Leroy Sané (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig).

Borítókép: Marco Reus a Dortmund FC Köbenhavn elleni BL-meccsén szeptemberben (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.