Szoboszlai és Orbán vezérletével feltámadt a Leipzig + videó

A Bundesliga 6. fordulójában az eddig pocsék formában futballozó RB Leipzig új vezetőedzővel a kispadon és három magyarjával a kezdőjében fogadta, majd jó teljesítményt nyújtva 3-0-ra legyőzte a Dortmundot. A sikerből oroszlánrészt vállalt Szoboszlai Dominik, aki szögletből adott gólpasszt Willi Orbánnak, majd az első félidő végén pazar góllal növelte a lipcsei előnyt. Meglepetésre otthon vesztett pontokat a Bayern München az Vfb Stuttgarttal szemben.

Magyar Nemzet
2022. 09. 10. 18:02
RB Leipzig - Borussia Dortmund
10 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 6, RB Leipzig - Borussia Dortmund at the Red Bull Arena. Leipzig's Willi Orban (r) celebrates with Dominik Szoboszlai after scoring the 1:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borzalmas héttel a háta mögött érkezett el az RB Leipzig a Dortmund elleni rangadóhoz. A három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek legutóbbi bajnoki mérkőzésükön 4-0-s vereséget szenvedtek az Eintracht Frankfurt vendégeként, majd meglepetésre hazai környezetben 4-1-re maradtak alul az ukrán Sahtar Doneck ellen a Bajnokok Ligája F csoportjának első fordulójában. A két fiaskó után pedig a klub megköszönte a tavaly decemberben kinevezett 36 éves Domenico Tedesco munkáját, az irányítást pedig a negyvenöt éves, lipcsei születésű Marco Rose vette át, aki legutóbb épp a Borussia Dortmundot irányította, amellyel, bár ezüstérmes lett a Bundesligában, de a nemzetközi porondon nem tudott maradandót alkotni, és az idény végeztével távozott a sárga-feketéktől.

 

 

Érdekesség, hogy éppen Marco Rose volt az edzője, amikor bemutatkozott a Salzburgban a magyar válogatott 2018 januárjában. Most ismét együtt dolgozhatnak, és Marco Rose a jelek szerint továbbra is bízik a magyar futballistában, mert és mellett őt is a kezdőcsapatba tette. És egész biztosan nem bánta meg, a két magyar mezőnyjátékos hamar vezetéshez juttatta az RB Leipziget: az 5. percben Christophe Nkunku indította remekül Timo Wernert, aki egy védő szorításában harcot ki szögletet., Szoboszlai jobb oldali beadását pedig klub és válogatottbeli társa, Willi Orbán 12 méterről fejelte a rövid sarokba – 1-0.

 

 

A Dortmund birtokolta többet a labdát, de a házigazda jóval veszélyesebb volt. Szoboszlai nagyon élt, szinte minden akcióban részt vett, remek átadásokkal és biztató lövésekkel vetette magát észre egészen a 45. percig, akkor egy labdaszerzést követően 25 méterről, középről bombázott a dortmundi kapuba – 2-0. A második félidőben sem igen változott a kép, a 84. percben Nkunku ugratta ki remekül Wernert, aki lövés helyett okosan tálalt az üresen érkező Haidara elé, aki közelről az üres kapuba lőtt – 3-0. Marco Rose két perccel később lecserélte Wernert és Szoboszlait is, akit állva tapsolt meg a lipcsei közönség, a gólpasszal, a góllal és a játékával rá is szolgált erre.

 

RB Leipzig - Borussia Dortmund
Fotó: AFP/Robert Michael 

A közelmúlt tükrében meglepetés az RB Leipzig magabiztos győzelme, és a javuló formára igen nagy szüksége van, hiszen szerdán a Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madrid vendége lesz. És ha már meglepetés: a Vfb Stuttgart kétszer is egyenlíteni tudott a Bayern München otthonában, másodszor a 92. percben, és ezzel elvitt egy pontot a bajoroktól, de bravúrnak számít a Wolfsburg frankfurti győzelme is. A Bundesliga többi magyarja vasárnap érdekelt ebben a fordulóban, bár a fejsérülése miatt aligha lép pályára a Freiburgban, viszont ott lehet Kölnben az Union Berlin kezdőjében.

 

Bundesliga, 6. forduló

Péntek

Werner Bremen–Augsburg 0-1

Szombat

Rb Leipzig–Dortmund 3-0

Bayern München–Vfb Stuttgart 2-2

Eintracht Frankfurt–Wolfsburg 0-1

Hertha BSC–Bayer Leverkusan 2-2

Hoffenheim–Mainz 4-1

Schalke 04–Vfl Bochum 3-1

Vasárnap

Köln–Union Berlin 15.30

Freiburg–Mönchengladbach 17.30

Borítókép: Willi Orbán ünnepli a gólját a Dortmund ellen 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.