Gyorsan megtalálták Szoboszlaiék szerdán kirúgott edzőjének utódját

Nem sokat töprengtek Lipcsében, hogy ki váltsa az RB Leipzig labdarúgócsapatának szerdán kirúgott edzőjét, Domenico Tedescót: a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató gárda vezetését Marco Rose vette át. A döntés nem meglepetés.

Magyar Nemzet
2022. 09. 08. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtt a várakozásoknak megfelelően Marco Rosét nevezték ki az RB Leipzig vezetőedzőjének, akinek elődjét, Domenico Tedescót szerdán menesztették a gyenge szezonrajt miatt. és csapata a Bundesligában öt forduló után mindössze öt ponttal a 11. helyen áll, kedden este pedig kínos, 4-1-es vereséget szenvedett otthon a Sahtar Donyecktől a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A 45 esztendős Rose – aki vasárnap ünnepli majd a 46. születésnapját – lipcsei születésű, ráadásul a kezdetektől része volt a Red Bull-projektnek. Az edzői karrierjét a Mainz segédtrénereként kezdte, majd hazatért, hogy a Lokomotív Leipzignél vállaljon vezetőedzői állást. Ezt követően a Red Bull Salzburg utánpótlásában lépkedett folyamatosan előre – az első csapat irányítását 2017 nyarán vette át. Az ő irányítása alatt mutatkozott be Salzburgban Szoboszlai Dominik 2018 januárjában. Rose salzburgi munkájával felhívta magára a figyelmet, s lecsapott rá a Mönchengladbach, amellyel a klub története során először bejutott a Bajnokok Ligájába. Rose az előző idényben a Borussia Dortmundot irányította, s bár a Bundesligában a második helyen végzett a csapattal, annak esélye sem volt a bajnoki címre, amelyet nyolcpontos előnnyel ismét a Bayern München szerzett meg. A Dortmund a Bajnokok Ligájában már a csoportkörben búcsúzott, aztán az Európa-ligában a 16 közé kerülésért a Glasgow Rangersszel szemben is alulmaradt, a Német Kupából pedig a nyolcaddöntőben esett ki. Mindezt nem nézték el Rosének, aki most kétéves szerződést írt alá Lipcsében, 2024-ig lesz a csapat vezetőedzője. Érdekesség, hogy az RB Leipzig szombaton éppen a Dortmundot fogadja a Bundesligában.

Borítókép: Marco Rose ült le a lipcsei kispadra (Forrás: Twitter/Deutschland Germany)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.