Marco Rose szerint többet érdemelt a Leipzig a vereségnél Madridban

Ha nem is könnyen, de szerda este a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a három magyarját is bevető RB Leipziget a Bajnokok Ligája csoportkörének a 2. fordulójában. A címvédő minden tagja elismerte, hogy a lipcsei együttes nagyon megnehezítette a dolgukat, az első gólt szerző Valverdéről kiderült, hogy már nem is annyira jobblábas, az RB Leipzig pedig roppant csalódottan fogadta a vereséget.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 7:10
null
Real Madrid's Uruguayan midfielder Federico Valverde (C) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League, Group F, first leg football match between Real Madrid and RB Leipzig at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 14, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Türelmetlenkedett, szórványosan fütyült is a madridi közönség, amit értékelhetünk az RB Leipzig dicséreteként is. A mindhárom magyarját, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is bevető lipcsei csapatnak sikerült lelassítania a játékot, jól megszervezte a védekezését, és eltelt úgy egy félidő, hogy a Bajnokok Ligájának a címvédője, a Real Madrid a saját stadionjában nem tudta eltalálni az ellenfele kapuját.

A végén persze ünnepelt a madridi közönség. A kedvenceik valamivel jobb teljesítményt nyújtottak különösen a hajrában, és bár sok helyzetük nem volt, a kevéssel is jól gazdálkodtak. A 80. percben a bajnokikon is bombaformában futballozó Valverde védhetetlen lövéssel talált kapujába, ráadásul a gyengébbik lábával, a ballal célzott a lehető legpontosabban.

 

 

– Azt hiszem, most már ballábas vagyok! – mondta nevetve a mérkőzés után Valverde. – Amikor a labda a jobb lábamra jött, és nem viccelek, ez az erősebbik lábam, arra gondoltam, hogy lecsapok rá, ám a védő nagyon gyorsan érkezett felém, és biztos voltam benne, hogy a labdát a bal oldalamra engedve be tudom őt csapni, és a hosszú sarokba találhatok. Örülök, hogy hozzájárulhattam a sikerhez ezzel a góllal, a bal lábról pedig elég annyi, hogy folyamatosan próbálok fejlődni, minél sokoldalúbb futballistává válni. Kemény estén vagyunk túl, jó riválist győztünk le. Dolgoznunk és dolgoznunk kellett megállás nélkül, aztán végül, miután nekik akadt néhány lehetőségük, elkezdtünk mi is gólhelyzeteket kialakítani a második félidőben, és amikor végre betalálsz, az különleges érzés.

 

Fotó: AFP/Javier Soriano

A hosszabbítás első percében két csereként beállt játékos hozta össze a Leipzig sorsát végképp megpecsételő gólt, passzából Asensio állította be a 2-0-s végeredményt. Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa szerint sem esett a csapata ölébe a győzelem:

– A Leipzig nagyon jó csapat, nagyon megizzasztott minket. Nem játszottunk jól az első félidőben, és a játéktér állapota sem segített abban, hogy az elképzelésünk szerint futballozhassunk. 

A szünetben az edzőnk konkrét tanácsokat adott nekünk, elmondta, mit és hogyan kell változtatnunk, és ezután kezdtünk el jobban játszani. Igaz, még mindig nem jelentettünk hatalmas veszélyt, de a lényeg az volt, hogy a végén éltünk a lehetőségeinkkel. 

Fontos volt, hogy két egymást követő győzelemmel kezdtük el a Bajnokok Ligáját, és ha a Shakhtar elleni következő két mérkőzésünket megnyerjük, tovább is jutunk a csoportból.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője arról nem beszélt, hogy konkrétan mit mondott a szünetben a játékosainak, de a szavaiból kikövetkeztethető:

– Fontos győzelmet szereztünk, még ha az első félidőben szenvedtünk is. Kicsit lassan játszottunk, így a szünet után sokkal több energiát fektettünk a mérkőzésbe. Valverde nagyszerű formában játszik, egyre több képességét mutatja meg, remekül fejezi be a meccseket. Ugyanígy örülök Asensio teljesítményének, aki kapott néhány percet, és élt a lehetőséggel, szerintem nagyon kellett neki az a gól. A nyáron voltak kétségei, hogy maradjon vagy távozzon, de a tény, hogy még mindig velünk van, mindannyiunkat elégedetté tesz.

 

Real Madrid vs RB Leipzig
Fotó: MTI/EPA/Juanjo Martin

Végig csúcsteljesítmény kell a Real ellen

Természetesen a másik oldalon nagy volt a csalódottság a vereség után. A Bernabeu-stadionban jelen lévő lipcsei szurkolók megtapsolták a csapatukat, ám ez a játékosoknak kevés vigaszt nyújtott.

– Rettenetesen csalódottak vagyunk – jelentette ki az RB Leipzig védője, David Raum. – Kiegyenlített meccset tudtunk játszani, sikerült hasonlóan futballozni, mint szombaton a Bundesligában tettük a Dortmund ellen. Ha megszerezzük a vezetést, és ezt visszük a szünetre, akkor talán most boldogok lehetnénk, az viszont szörnyű érzés, hogy a spanyolok az első és a második kapura lövésükkel betaláltak a kapunkba, de ilyen a Real Madrid. Mindenki mindent beleadott, hajtottunk, büszke vagyok a csapatra.

A lipcseiek egy hete kinevezett új vezetőedzője, Marco Rose kevesebb érzelemmel nyilatkozott, de az ő szavaiból is kiderült, hogy nem a szerdai volt a legboldogabb estéje: 

– Intenzív mérkőzés volt, amelyen nem tudtuk magunkat megajándékozni jó eredménnyel a tisztességes és tetszetős teljesítményért. Szerintem többet érdemeltünk volna! A mérkőzés nagy részében nagyon jól játszottunk. Sok labdát szereztünk, keveset engedtünk a Real Madridnak, de teljesen egyértelmű, hogy a legyőzéséhez kilencven percen keresztül top teljesítmény kell. Ahogy hibáztunk, azonnal megbüntettek minket.

 

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, szerdai eredmények:

F csoport: Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 2-0, Sahtar Doneck (ukrán)–Celtic Glasgow (skót) 1-1.
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Sahtar 4., 3. Celtic 1, 4. Leipzig 0.

A csoport: Rangers FC (skót)–SSC Napoli (olasz) 0-3, kedden játszották: Liverpool–Ajax 2-1.
Az állás: Napoli 6 pont, 2. Liverpool 3, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0.

E csoport: AC Milan (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) 3-1, Chelsea (angol)–Salzburg (osztrák) 1-1.
Az állás: Milan 4 pont, 2. Dinamo 3, 2. Salzburg 2, 4. Chelsea 1.

G csoport: Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2-1, FC Köbenhavn (dán)–Sevilla (spanyol) 0-0.
Az állás: 1. Manchester City 6 pont, 2. Dortmund 3, 3. Köbenhavn 1, 4. Sevilla 1.

H csoport: Juventus (olasz)–Benfica (portugál) 1-2, Makkabi Haifa (izraeli)–Paris Saint-Germain (francia) 1-3.
Az állás: 1. PSG 6 pont, 2. Benfica 6, 3. Juventus 0, 4. Makkabi 0.

Borítókép: Valverde ünnepli a gólját az RB Leipzig ellen (Fotó: AFP/Javier Soriano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.