Ancelotti nem biztos, hogy meg fogja jegyezni Szoboszlai nevét

A mindhárom magyar válogatott játékosát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket a találkozó végéig foglalkoztató RB Leipzig 2-0-ra kikapott a címvédő Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 09. 14. 23:01
Real Madrid vs RB Leipzig
epa10184805 Real Madrid´s Vinicius Jr (R) in action against RB Leipzi's Dominik Szoboszlai (L) during the UEFA Champions League Group F soccer match between Real Madrid and RB Leipzig at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, 14 September 2022. EPA/JUANJO MARTIN Fotó: MTI/EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi két spanyol–német párharc után szerdán egy harmadik összecsapás is volt a Bajnokok Ligája elitcsapatai között: a Bayer Leverkusen az Atlético Madridot, a Bayern München a Barcelonát győzte le a csoportkör második fordulójában. A Leipzignek jutott a legnehezebb feladat a címvédő Real Madrid otthonában kellett helyt állnia.

 

A Real két tapasztalt középpályása közül ezúttal kapott pihenőt, ott volt a kezdő csapatban. A Sahtar elleni hazai 1-4 után menesztett Domenico Tedesco utódjaként hivatalba lépett Marco Rose nem változtatott a Dortmundot 3-0-ra legyőző múlt szombati kezdőcsapaton, amelynek három magyar válogatott labdarúgó, és a legutóbbi Bundesliga-fordulóban gólszerző és gólpasszal jelentkező is a tagja volt.

A német bajnokság negyedik helyezettje nem ijedt meg a BL-címvédő otthonában: Nkunku az ötödik percben kapott remek labdát Forsbergtől, a csatár megiramodott a kapu elé, de a lövését Courtois bravúrral védte. Szoboszlai Dominik elsősorban a szögletek beívelésében jeleskedett, de ezek nem jelentettel veszélyt a kapura. 

Real Madrid vs RB Leipzig
Gulácsi biztos pont volt, bravúrt is bemutatott, a gólokról nem tehetett Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Jimenez

Nkunkut nehezen tudta tartani a real-védelem, a másik oldalon Vinícius volt elemében, már amikor éppen eljutott hozzá a labda.

Bő fél óra telt a meccs addigi legnagyobb helyzetéig: Forsberg indította az igen aktív Wernert, a nyáron a Chelsea-től visszatért csatár középre tett labdájáról épp hogy lemaradt középen Nkunku. Eldugta a labdát a Bernabéuban a Leipzig.

Willi Orbán (jobbra) sokáig hibátlanul vezényelte a lipcsei védelmet Fotó: AFP/JAVIER SORIANO

Modric szemben a kapuval 22 méteres lövése volt a hatodik kapura lövési kísérlete a címvédőnek, de ez sem találta el Gulácsi kapuját. Füttykoncerttel fejezte ki a nemtetszését a Bernabéu nézőközönsége az első félidő végén.

 

A folytatásban is jobbára mezőnyjáték folyt, a Real ugyan többet birtokolta a labdát, de nehezen tudott felpörögni a meccsre.

 

Helyzetek híján csordogált a találkozó. A 62. percben igen csak rákészült egy 27 méteres szabadrúgásra a Real, de nem talált kaput. Változtatott Carlo Ancelotti, a címvédő edzője: Camavinga helyett Asensio érkezett a madridiaknál.

Szűk 20 perccel a vége előtt a meccs során először eltalálta volna a kaput, minden bizonnyal gólt szerezhetett volna a Real, ha Vinicius közeli helyzeténél nem jön ki zseniálisan a kapujából Gulácsi Péter.   

A Real kapuja előtt is adódott helyzet: Szoboszlai becenterezett labdája épp hogy nem jutott el Nkunkuhoz.  És ami az egyik oldalon nem ment be, az a másik oldalon igen: Vinicius előzékenyen szolgálta ki Valverdét, az uruguyai középpályás átvette a labdát a 16-oson belül, majd ballal a hosszú sarokba lőtt. 

 

Szoboszlai egy szabadrúgással jelentkezett, de az messze elkerülte a kaput. 

 

A hajrában Ancelotti lehozta Rodrygot és Viniciust, a Real az eredmény tartására törekedett, a lipcseiek is cseréltek, de nem magyar játékos hagyta el a pályát, ezzel kiderült, hogy mindhárom válogatott labdarúgónk végigjátssza a meccset. 

A hosszabbítás pillanataiban a Real eldöntötte a meccset: Kroos lekészített szabadrúgása után Asensio kapásból lőtt 15 méterről Gulácsi kapujába. 

A Real két góllal nyert a Leipzig ellen.

F csoport: Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 2-0. Gól: Valverde (80.), Asensio (92.). A csoport másik találkozóján: Sahtar Doneck (ukrán)–Celtic Glasgow (skót) 1-1.
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Sahtar 4., 3. Celtic 1, 4. Leipzig 0.

Nápolyi siker Glasgow-ban

A Liverpool keddi győzelme után a Napoli skóciai látogatásával folytatódott az A csoport küzdelme. Az 56. perc óta emberelőnyben játszó dél-olasz csapat végül simán nyert a Rangers otthonában, és százszázalékos teljesítménnyel, bizakodva várhatja a folytatást.

A csoport: Rangers FC (skót)–SSC Napoli (olasz) 0-3. gól: Politano (74-, 11-esből), Raspadori (85.), Ndombele (90+1). Kedden játszották: Liverpool–Ajax 2-1.
Az állás: Napoli 6 pont, 2. Liverpool 3, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0.

Az első fordulóban Salzurgban egy szerény döntetlennel kezdő olasz bajnok Milan hazai pályán javított a Dinamo Zagreb ellen. Bemutatkozott Graham Potter a BL-ben: a Thomas Tuchelt váltó angol edző vezetésével a Chelsea nem tudott javítani, meglepetésre hazai pályán csak döntetlent ért el a Salzburg ellen.

E csoport: AC Milan (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) 3-1. gól: Giroud (45., 11–esből), Saelemaekers (47.), Pobega (77.), illetve Orsic (56.). Chelsea (angol)–Salzburg (osztrák) 1-1, gól: Sterling (48.), illetve Okafor (75.).
Az állás: Milan 4 pont, 2. Dinamo 3, 2. Salzburg 2, 4. Chelsea 1.

Haaland lett a Dortmund végzete

Négy percen belül fordított a végső győzelemre is esélyes Manchester City hazai pályán a Dortmund ellen. A csoport dán és spanyol résztvevője gól nélküli döntetlenre végzett egymással.
G csoport: Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2-1, gól: Stones (80.), Haaland (84.), illerve Belingham (57.), FC Köbenhavn (dán)–Sevilla (spanyol) 0-0.
Az állás: 1. Manchester City 6 pont, 2. Dortmund 3, 3. Köbenhavn 1, 4. Sevilla 1.

Továbbra is pont nélkül a Juventus

Egyre nagyobb bajban a Juventus: az olasz rekordbajnok a PSG elleni nyitómeccse után a Benfica elleni hazai meccsét is elveszítette. A PSG a három nagy menője, és góljával fordított idegenben a Makkabi ellen. 

Messi emondhatja magáról, hogy 19 különböző nemzet csapatai ellen szerzett már gólt a BL-ben. 

H csoport: Juventus (olasz)–Benfica (portugál) 1-2, gól: Milik (4.), illetve Joao Mario (44-, 11-esből), D. Neres (55.). Makkabi Haifa (izraeli)–Paris Saint-Germain (francia) 1-3. Gól: Chery (24.), illetve Messi (37.), Mbappé (69.), Neymar (88.).
Az állás: 1. PSG 6 pont, 2. Benfica 6, 3. Juventus 0, 4. Makkabi 0.

Borítókép: Szoboszlai a mezőnymunkában jeleskedett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.