Carlo Ancelottinak most alkalma lesz megismerni Szoboszlai Dominikot

A Bajnokok Ligája csoportköre 2. fordulójában a szerdai játéknapon magyar érdekeltségű mérkőzést is rendeznek, és nem is akármilyet: a három honfitársunkat alkalmazó RB Leipzig a címvédő Real Madrid vendége lesz. Mint a sajtótájékoztatón kiderült, Carlo Ancelotti, a spanyol bajnok vezetőedzője nem ismeri Szoboszlaiékat.

2022. 09. 14. 10:22
Carlo Ancelotti
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti reacts as he speaks during a press conference at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 25, 2022, on the eve of their UEFA Champions League semi-final first leg football match against Manchester City. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: Oli SCARFF / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominiknak remek alkalom kínálkozik, hogy bemutatkozzon a világ jelenleg legtekintélyesebb edzőjének. A német RB Leipzig magyar támadója a Bundesliga legutóbbi körében a forduló legjobbja lett, egy gólpasszal, majd egy csodálatos góllal alapozott meg, mégis, amikor Carlo Ancelottit, a Real Madrid vezetőedzőjét megkérdezték a tegnapi sajtótájékoztatón, kiket ismer a lipcsei csapatból, s ő így felelte:

– A csatárai nagyon veszélyesek, nemcsak Werner, hanem Nkunku is jól telesített, és remek volt az előző szezonban is. Nem szabad engednünk, hogy megmutassák, mire képesek, saját magunkkal szúrnánk ki. A Leipzignek akadtak gondjai a szezon kezdetén, de a Dortmund ellen ismét megmutatta a csapat, hogy a játékosai nagyon komoly minőséget képviselnek. A lehető legalaposabban felkészülünk, mert meg­győződésem, hogy ez a találkozó döntő fontosságú lesz a végső sorrendre a csoportban.

Ancelotti tehát Szoboszlai Dominikot nem említette. De ha a magyar válogatott kulcsembere ott folytatja, ahol szombaton a Dortmund ellen abbahagyta, akkor alighanem legközelebb az ő neve ugrik majd be először Carlo Ancelottinak.

Ugyanakkor nagy kihívás lesz ez a mérkőzés Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak is, mert a Real Madrid minden bizonnyal nagy nyomást akar majd helyezni a lipcsei védelemre. A két csapat egyébként még sohasem találkozott egymással. Az RB  Leipzig számára nem túl biztató, hogy Dani Olmo és Lukas Klostermann után elveszítette az osztrák válogatott középpályást, Konrad Lai­mert is, aki éppen a Dortmund ellen szenvedett olyan bokasérülést, hogy jó ideig nem számíthat rá Marco Rose vezetőedző. Ennek ellenére most jó a hangulat a csapatnál, szerint az új edző két nap alatt megváltoztatta a légkört az öltözőben, ami jó hatással volt mindenkire, majd így fejezte be a nyilatkozatát:

Szoboszlai Dominik RB Leipzig Bayern
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

– Rengeteg erő és lehetőség rejlik a csapatunkban, az a fontos, hogy ezt meg is tudjuk jeleníteni a pályán – mondta a magyar középpályás. – Most egy fantasztikus csapat ellen bizonyíthatunk, a Real Madridot nem kell senkinek sem bemutatni. Kellett a Dortmund elleni siker ahhoz, hogy okkal hihessük, képesek leszünk jó eredményt elérni a Bernabeu-stadionban.

A G csoport érdekessége, hogy a Manchester City gólzsákja azokkal a dortmundiakkal találja magát szemben, akik a nyár elején még a csapattársai voltak. Az A csoportban a Liverpool elleni hazai győzelemmel rajtoló Napoli a skót Rangershez látogat, míg a H csoportban a Paris Saint-Germain vendégeként 2-1-re elveszített összecsapás után otthon javíthat a Juventus, amely a Benficát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, szerdai játéknap:

E csoport: Milan–Dinamo Zagreb 18.45 (tv: Sport2), Chelsea–Salzburg 21.00
F csoport: Sahtar Doneck–Celtic 18.45, Real Madrid–RB Leipzig 21.00 (M4 Sport)
G csoport: Manchester City–Dortmund 21.00 (Sport2), Köbenhavn–Sevilla 21.00
H csoport: Juventus–Benfica 21.00, Makkabi Haifa–Paris Saint-Ger­main 21.00 (Sport1).

Borítókép: Carlo Ancelotti nem becsüli le a Leipziget (Fotó: AFP/Oli Carff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.