Szoboszlai vallomása: Ha ő nincs, ma biztos nem tartanék itt

Mindhárom lipcsei gólban főszerepet vállalt Szoboszlai Dominik a Dortmund ellen 3-0-ra megnyert rangadón. A tekintélyes német szaklap, a Kicker a magyar középpályást választotta meg a hétvége legjobb játékosának, az RB Leipzig új vezetőedzője, Marco Rose pedig Szoboszlai védekezését dicsérte egy olyan meccsen, amely után a legtöbben a támadójátékáról beszéltek.

2022. 09. 12. 7:35
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. szeptember 10. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Christopher Nkunkuval, miután megszerezte csapata második gólját a Borussia Dortmund ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. szeptember 10-i mérkõzésén Lipcsében. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt talán már mindenki hallotta, hogy hatalmas gólt lőtt a Dortmund ellen és szögletből még gólpasszt is adott Willi Orbánnak a Bundesliga hatodik fordulójában szombaton. Való igaz, hogy a magyar játékos a Leipzig első két góljában játszott látványos szerepet, de a harmadik is nagyban rajta múlt, még ha arról kevesebb szó is esett.

A 84. percben (2-0-s előnynél, a hajrában, egy már lényegében eldőlt meccsen) Szoboszlai letámadta a Dortmund jobboldali védőjét, aki ügyetlenkedett a labdaátvétellel, meg is szerezte tőle a labdát, és ebből indult a lipcsei akció, amelynek a végén Timo Werner a gólszerző Amadou Haidarához passzolt.

Az említett jelenet:

Ez a labdaszerzés volt az a Szoboszlai-momentum a Dortmund ellen, amely igazán fontos volt a lipcseiek sikeresen bemutatkozott új vezetőedzőjének, Marco Rosénak.

– Az a minőség, amikor nála van a labda és az a munka, amit elvégez a labda nélkül, nagyon jó összképet mutatott. Az utóbbi területen rengeteget lépett előre – dicsérte Szoboszlait Rose a mérkőzés után, és nem véletlenül emelte ki a labda nélküli játékát.

Szoboszlai még a Salzburg felnőttcsapatában Rosénál mutatkozott be, az első profi éveiben ő volt az edzője, és a kapcsolatuk nem mindig volt felhőtlen, erről a magyar játékos később nyilatkozott is: – Marco arról beszélt, hogy többet kell dolgoznom, többet kell futnom, itt már nem fér bele, hogy utolsók közt érkezzek az edzésre, és az elsők között akarjak távozni. Megfogadtam a tanácsait. Igazából nagy köszönettel tartozom neki, mert a szavai nélkül nem tartanék ott, ahol most vagyok.

Szoboszlai bombagólja:

Jellemző, hogy a Dortmund elleni meccs után a Kicker is azt emelte ki, hogy Szoboszlai a gólja és a gólpassza mellett a labdaszerzésben is jeleskedett a meccsen, a védekező játéka is kiváló volt, aminek köszönhetően az egyes, azaz Németországban a legjobb osztályzatot kapta, és őt választották meg a Bundesliga-forduló legjobb játékosának.

A hétvége álomcsapata egyébként így néz ki: Gikiewicz (Augsburg) – Simakan (Leipzig), Mavropanos (Stuttgart), Van de Ven (Wolfsburg), Mohr (Schalke) – Demirbay (Leverkusen), Schlager (Leipzig) – Promel (Hoffenheim), Drexler (Schalke), Szoboszlai (Leipzig) – Guirassy (Stuttgart).

– Mindenki láthatta, hogy képesek vagyunk küzdeni egymásért. Ha úgy játszunk, mint egy csapat, akkor tudunk három gólt szerezni – nyilatkozta Szoboszlai a győzelem után, majd kitért Marco Roséra, és újra megerősítette, hogy mennyi mindent köszönhet neki:

– Marco mindössze két nap alatt fantasztikusan motiválta a csapatot. Ismerem őt még a salzburgi időkből, volt jobb és rosszabb közös időszakunk, de egyvalami biztos: ha ő nem lett volna jelen a karrieremben, ma biztos nem tartanék itt.

Mit fűzhetnénk hozzá ehhez? Csak így tovább!

Borítókép: Szoboszlai Dominik a gólját ünnepli a Dortmund ellen (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.