Ha Hosszú Katinka nem változtat, nem lesz meg a száz érme

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke az M4 Sport Sporthíradó című műsorában Kós Hubertről és Hosszú Katinkáról is beszélt. Véleménye szerint Kós Hubertnek jót fog tenni Amerika, a környezetváltozás, és persze az, hogy a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps edzőjével fog készülni. Hosszú Katinkának döntenie kell: ha hajlandó áldozatot hozni és beleáll a munkába, sikeres lehet, ellenkező esetben nem fogja tudni száz éremmel zárni a pályafutását.

Forrás: MTI2022. 09. 13. 18:33
HOSSZÚ Katinka
Vizes Eb – Úszás Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor vendégeskedett az M4 sport Sporthíradó című műsorában. A sportvezető kifejezetten jó ötletnek tartja és maximálisan támogatja amerikai kiutazását. 

– Hubi egy kicsit megrekedt itt Magyarországon, ennek különböző okai vannak.

 Ez a váltás az ő döntése volt, amiben mi támogatjuk, aztán majd megnézzük egy év múlva, hogy hol tart 

– nyilatkozta Wladár. Elmondta: nagyszerű edzőnek tartja Bob Bowmant, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénerét, akinek irányításával a jövőben készül majd a 19 esztendős, a római kontinensviadalon 200 méter vegyesen győztes magyar tehetség. Hozzátette: Bowmannél az új versenyzők mindig tiszta lappal indulnak, mindegy, ki honnan jött és milyen eredményeket ért el korábban.

– Úgy van vele, hogy van egy év munka, ha elvégzitek, akkor maradtok, amennyiben viszont nem úgy szerepeltek, álltok hozzá ehhez a kérdéshez, akkor pedig mentek – mondta. – Teljesen biztos vagyok benne, hogy Kós Hubi el fogja végezni a munkát, szerintem neki egy lökést, lendületet ad az Egyesült Államokban az egyetemi ösztöndíjas szisztéma, olyan versenyzőtársakkal, akik majd támogatják az ő fejlődését.

Az elnök kitért a háromszoros olimpiai bajnok karrierjének folytatására, amely kapcsán szerinte mindenképpen az érintett sportolónak kell meghoznia a döntéseket.

Sajnos közelről láttam a római Európa-bajnokságon a négyszáz vegyesét, nem volt szép látvány. Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, neki magának is át kell állni. Az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka. Ha vissza tud ebbe állni, akkor ott lehet, ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy a száz érmet nem fogja elérni

 – nyilatkozta.

Hosszú egy hónappal ezelőtt a római kontinensbajnokságon a selejtezőben összesítésben a negyedik időt úszta ugyan, de mivel két honfitársa, és is megelőzte, így a szabályok értelmében nem folytathatta szereplését. A 33 éves Hosszú visszavonulását illetően korábban úgy fogalmazott, hogy világversenyeken mindenképpen szeretne száz éremig eljutni – jelenleg 97-nél jár, Rómában a 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként bronzzal gazdagította kollekcióját –, de az önmagában még nem jelenti automatikusan karrierjének a végét.

Borítókép: Hosszú Katinka nyara nem a legjobban sikerült a medencében (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.