Még egy hete sincs, hogy világelső lett, Alcaraz máris kikapott

Carlos Alcaraz nem akarta cserben hagyni a spanyol válogatottat, hazai pályán, Valenciában jó játékkal és győzelemmel szerette volna megünnepelni a világelsőségét a Kanada elleni Davis-kupa-mérkőzésen. A háló túloldalán levő ellenfele, Felix Auger Aliassime nem akart asszisztálni Alcaraz sikeréhez, három játszmában legyőzte a világelsőt.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 7:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Davis-kupa B csoportjában tegnap a spanyolok Kanadával találkoztak, és hatalmas meglepetést okoztak Valenciában. Roberto Bautista Agut még a döntő szettben legyőzte Vasek Pospisilt, de aztán Felix Auger Aliassime 6:7(5) 6:4 6:2-re verte meg a világelső Carlos Alcarazt, így jöhetett a páros, melyen a két kanadai a döntő szettben 3-5-ről jött vissza, és 4:6, 6:4, 7:5-re Marcel Granollers és Pedro Martinez ellen. Érik a meglepetés Valenciában, de természetesen az igazi szenzáció Alcaraz veresége volt. 

A US Open megnyerésével hétfőtől világelső legyőzője, Felix Auger Aliassime sportszerűen nyilatkozott a mérkőzés után. 

Hatalmas győzelmet arattunk, erre büszke lehet a csapatunk, és persze én is boldog vagyok, mert a jelenlegi első számú játékost győztem le. Hadd tegyem hozzá, Carlos biztosan fáradt volt, miután átrepülte a Atlanti-óceánt a US Open után

  – mondta a fiatal kanadai, a világranglista 13. helyezettje.

Alcaraz részben a kanadai által említett indokkal magyarázta a vereségét. 

Kedden érkeztem Spanyolországba, két napom volt arra, hogy hozzászokjak az itteni borításhoz. Szerettem volna hazai közönség és a szeretteim előtt megünnepelni a világelsőséget 

– közölte Alcaraz.

A spanyol válogatott számára még nincs minden veszve a B csoportban: még mind a négy csapat továbbjuthat (A jelenlegi állás: Kanada: két győzelem, nulla vereség; Spanyolország: egy győzelem, egy vereség; Szerbia: egy győzelem, egy vereség; Korea nulla győzelem, két vereség). Ma Szerbia–Kanada mérkőzés lesz, a spanyolok vasárnap játszanak Korea ellen, és győzelem esetén továbbjutnak.

Borítókép: A kanadai Spanyolországban győzte le a világelsőt (Fotó: Getty) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.