A BL-ben remekelő Di María szerint megérdemli a rá váró büntetést

A Juventus szerda este a Maccabi Haifa 3-1-es legyőzésével szerezte meg az első sikerét a Bajnokok Ligája csoportkörében, a mérkőzés legjobbja a három gólpasszt kiosztó Ángel Di María volt, aki a torinói klub AC Milan elleni olasz bajnoki rangadóját kihagyja szombaton, és emiatt dühös magára.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 10:03
Juventus v SL Benfica: Group H - UEFA Champions League
Angel Di Maria of Juventus FC during the UEFA Champions League match (Group H) between Juventus FC and Benfica at Allianz Stadium on September 14, 2022 in Turin, Italy. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto) (Photo by Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus és a Maccabi Haifa is az első győzelmére hajtott egymás ellen, de nem lehetett kétséges az olasz csapat győzelme. Az első félidőben Rabiot szerzett vezetést, majd rögtön a fordulás után Vlahovics növelte a torinói előnyt, végül újra Rabiot volt eredményes – mindhárom gólpassz Di Maríától érkezett, aki ezzel már 38 asszisztot számlál a BL-ben, és megelőzte Lionel Messit a rangsorban.

– A győzelem volt a legfontosabb, amiért keményen dolgoztunk – fogalmazott az argentin középpályás. – Teszem a dolgom, a gólpasszok örömmel töltenek el. Szerintem fontosabbak is, mint maguk a gólok, én így szeretek játszani. Az a lényeg, hogy továbbjussunk a csoportból, ezért örülök, hogy győzelemhez segítettem a csapatot. Ez volt egymás után a második győzelmünk az idényben, amelyen három gólt szereztünk, korábban hiányzott ez a képesség.

Di María arra gondolt, hogy a Maccabi elleni siker előtt a bajnokságban a Bolognát 3-0-ra győzte le a Juventus, amely a szezon korábbi szakaszában szenvedett a góllövés miatt, így a Serie A-ban csak a hetedik helyen áll, a BL H csoportjában pedig az izraeli ellenfél legyőzésével szerezte meg az első pontjait. A továbbjutásért így is nagyot kell majd hajrázni, ugyanis a PSG és Benfica is hét-hét pontot számlál.

A Juventus ugyanakkor most még nem a jövő heti Maccabi elleni visszavágóra készül, hanem az AC Milan elleni szombati rangadóra a Serie A-ban. Ezen Di María nem játszhat majd, mert még a Monza elleni bajnokin kiállították, a két meccses eltiltásából pedig még csak egyet töltött le a Bologna ellen, most következik a büntetése második felvonása.

– Sajnálom, hogy nem játszhatok a Milan ellen, de megérdemlem – jegyezte meg önkritikusan Di María. – Nem vagyok büszke a történtekre, nem volt méltó sem a klubhoz, sem hozzám. Próbálok a jövőben nem csinálni hasonlót.

Az argentin játékos azért kapott eltiltást, mert mellkason könyökölte a monzai Armando Izzót.

Borítókép: Ángel Di María a Juventus mezében (Fotó: AFP/Nur Photo/Massimiliano Ferraro)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.