A Monaco edzője meglepőt mondott a Ferencváros szurkolóiról

Az AS Monaco vezetőedzője, Philippe Clement nagyon csalódott volt, hogy csapata nem nyert a Ferencváros otthonában. A belga szakember szerint tíz meccsből nyolcszor legyőznék a magyar bajnokot.

2022. 10. 28. 9:19
Dibusz Dénes Europa League Ferencváros
FTC-Monaco Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Monaco ellen. A magyar bajnok már biztosan megnyeri a H jelű négyest, de a Monaco sincs rossz helyzetben, hiszen az utolsó forduló előtt a második helyen áll, és saját kezében van a sorsa. Philippe Clement, a hercegségbeliek belga vezetőedzője mégis rendkívül csalódott volt a lefújás után.

– Nehéz elfogadni, amikor három pontot érdemelnél, de mégsem nyersz. A megszerzett pont még sokat érhet, de nagyon csalódottak vagyunk, hogy a Ferencváros ellen két meccsből csak egy pontot szereztünk, pedig mindkét találkozón domináltunk. 

Tíz mérkőzésből nyolcat megnyernénk az FTC ellen. Mindenki, aki látta a meccset, még a Ferencváros szurkolói is egyet kell, hogy értsenek velem abban, hogy megérdemeltük volna a győzelmet

 – nyilatkozta önérzetesen Clement.

Szakértelme elismerése mellett kénytelenek vagyunk vitába szállni a Monaco mesterével, s nem csak a ferencvárosi drukkerek esetleges természetes elfogultságát hozzuk fel érvként. A francia élvonalban szereplő csapat mindössze egyszer találta el a kaput a budapesti meccsen, míg a Ferencváros háromszor. A vendégek a második félidőben látványosan húzták az időt, majd Kristoffer Zachariassen egyenlítése után egyáltalán nem tudtak újítani.

Kissé fellengzős értékelése ellenére azért a gratulációt sem mulasztotta el Clement, és dicsérnivalót is talált a csoportelső FTC játékában.

– Nem becsültük le a Ferencvárost, hiszen a magyar bajnokról van szó, gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz. Nagyon hatékony játékot mutatott az FTC, különösen ellenünk. Elszántan és fegyelmezetten játszottak az ellenfél játékosai, és bátran belementek a párharcokba.

Kristoffer Zachariassen Alexandr Golovin Europa League Ferencváros Monaco
Zachariassen és Golovin összecsapása. Fotó: Mirkó István

Clement játékosai kevésbé tűntek letörtnek. A csereként beküldött Krépin Diatta arról beszélt a monacói klub honlapjának, hogy megpróbálták kizárni a stadionban uralkodó frenetikus hangulatot, míg a vendégek gólszerzőjének, Wissam Ben Yeddernek egy klasszikus találat jutott eszébe a sajátjáról: 2004-ben Ludovic Giuly sarkazása továbbjutást ért a Real Madrid ellen, akkor a Monaco végül a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt.

Most még az Európa-ligában is tepernie kell a Monacónak a csoportból való továbbjutásért, ellentétben a Ferencvárossal, amely már csoportelsőként készülhet a Trabzonspor elleni meccsére.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló
Ferencváros–Monaco 1-1 (0-1)
Gól: Zachariassen (81.), illetve Ben Yedder (31.)

A másik mérkőzésen
Crvena zvezda–Trabzonspor 2-1

Az állás
1. Ferencváros 10 pont
2. Monaco 7
3. Trabzonspor 6 (10-9)
4. Crvena zvezda 6 (8-7)

Az FTC-t már csak a Monaco érheti be pontszámban, ám a francia csapattal szemben az egymás elleni eredmények ekkor is a magyar bajnoknak kedveznének.

Borítókép: többször takarított a kapu előtt, de lövést nem kellett védenie a pontszerzéshez (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.