Csercseszov a történelmi Fradi-sikerről: csak most kezdődik a munka

Hatalmas bravúrt ért el a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a francia AS Monaco ellen elért hazai 1-1-es döntetlennel egy fordulóval a vége előtt bebiztosította a csoportgyőzelmet az Európa-liga H csoportjában. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző mosoly nélkül, már a következő edzésről beszélve konstatálta, hogy csapata a tavasszal a nyolcaddöntőben folytatja. Dibusz Dénes több érzelmet mutatott, a csapatkapitány szerint van értelme álmodozni.

Magyar Nemzet
2022. 10. 27. 23:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a csoport másik meccsén a Crvena zvzeda 2-1-re legyőzte a Trabzonsport, eldőlt, hogy a Fradit már senki sem előzheti meg az utolsó körben, hiszen matematikailag csak a Monaco érhetné utol, ám a franciák ellen az egymás elleni eredmény a magyar bajnoknak kedvezne pontazonosság esetén. Ezért ért igen sokat Zachariassen egyenlítő gólja a 82. percben.

Milyen sokat? Csoportgyőztesként automatikusan a nyolcaddöntőbe jutott a Fradi az El tavaszi folytatásában, noha előtte lesz még egy kör az egyenes kieséses szakaszban a BL-ből kiesők és az El-csoportmásodikok között.

– A sorsolás pillanatában, az első, a második és a harmadik meccs után sem gondolta senki, hogy megnyerjük ezt a csoportot – fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt. – A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy egy életem, egy halálom, pontot kell szerezni. Nem mondom, hogy sorjáztak a helyzeteink, de a szurkolóink segítségével tudtunk nyomást gyakorolni a Monacóra. Nagyon szerencsésnek vallhatjuk magunkat, hogy részesei vagyunk ennek a sikernek. Sokan aláírtuk volna azt is, ha a harmadik helyen jutunk tovább, és a Konferencia-ligában van meg a tavasz, ez a mostani eredmény messze várakozáson felüli. Bebizonyítottuk, hogy lehet álmodozni, van értelme, mert az álmok valóra válhatnak.

a hozzáállást dicsérte

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szokás szerint nem volt ennyire szentimentális, hiába próbálkoztak vele, nem sikerült egy apró mosolyt sem kicsalni belőle a történelmi siker után. Szenvtelenül értékelte a mérkőzést az orosz mester: – Miután az első félidőben hátrányba kerültünk, mindenképpen fordítani szerettünk volna, ezért a félidőben megnyugtattam a csapatot, változtattunk, támadó szellemben cseréltünk. Nem sikerült győznünk, de a döntetlent kiharcoltuk, és amivel maximálisan elégedett voltam, az a játékosok hozzáállása, az, ahogyan reagáltak a helyzetre. A legfontosabb, hogy a klub és a szurkolók örülnek, a játékosok most egy kicsit ünnepelhetnek, de az edzőnek ilyenkor nincs túl sok ideje erre, holnap 10.30-kor edzés van, és csak most kezdődik az igazán komoly munka.

még nem hiszi el

– Hosszabb ideje játszunk nemzetközi szinten, tudtuk, hogy nagy a tét, de nem éreztem azt, hogy ez rányomta volna a bélyegét a játékra – nyilatkozta a mérkőzés után Botka Endre, aki ezúttal középhátvédként futballozott. – Hazai pályán olyan emberek állnak mögöttünk, akik mindig velünk vannak, nekik köszönhető, hogy nyugodtak maradtunk. Szerencsére azt a helyzetet, amit nagyon kellett, be tudtuk rúgni. Elsőre hihetetlennek hangzik, hogy a nyolcaddöntőben játszunk a tavasszal, de ezért küzdöttünk.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov az FTC–Monaco mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.