Zúgott a székely himnusz a Ferencváros valószínűtlen hősének

Pászka Lóránd idén áprilisban mutatkozott be az NB I-ben, most kezdőként járult hozzá a Monaco elleni, Európa-liga-csoportgyőzelmet érő döntetlenhez. A balhátvéd szerint immár minden európai együttesnek komolyan kell vennie a Ferencváros labdarúgócsapatát.

2022. 10. 28. 6:18
Pászka Lóránd Wissam Ben Yedder Europa League
Pászka Lóránd Ferencváros Monaco Európa-liga Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pászka Lóránd már elmúlt huszonhat éves, amikor bemutatkozhatott a labdarúgó NB I-ben. A székelyföldi labdarúgó azonban még nem tölti be a huszonhetet, amikor az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában léphet pályára.

A balhátvéd a kezdőcsapat tagjaként járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Ferencváros a Monaco elleni 1-1-es döntetlennel megnyerte El-csoportját.

A mérkőzés után egy kisebb szurkolói csoport a székely himnusszal hívta fel Pászka figyelmét, aki szinte azonnal csatlakozott a kórushoz.

Mindez már azután történt, hogy Pászka megpróbálta szavakba önteni az érzéseit.

– Elértük a célunkat, eljutottunk a kupatavaszig, ez nemcsak nekem, hanem a klub életében is különleges nap. Szerintem senki nem gondolta volna a sorsolás után, hogy megnyerjük ezt a csoportot, mégis ott vagyunk a legjobb tizenhat között az Európa-ligában – örvendezett Pászka, majd hozzátette, hogy ettől még komolyan veszik a hatodik fordulót, a Trabzonspor elleni idegenbeli meccset is.

A balhátvéd őszintén elismerte, hogy a bekapott gól előtt társaival a játékvezető sípszavára vártak. Érdekesség, hogy mintha a Ferencváros egyenlítő találata előtt a monacóiak követtek volna el hasonló hibát.

– Azt hittük, hogy szabadrúgást ítél javunkra a játékvezető, nem így történt. A csapat viszont jól reagált a helyzetre, a második félidőben megtettünk mindent, hogy legalább a döntetlen meglegyen. Én a hajrában már a kispadon ültem, figyeltük a másik meccs alakulását is, úgyhogy a lefújás pillanatában tudtuk, hogy csoportgyőzelmet ünnepelhetünk – árulta el Pászka, aki változást vett észre a Monaco hozzáállásában az első meccshez képest.

Látszott, hogy most már nem vesznek félvállról minket. De azt hiszem, most már Európában minden csapatnak komolyan kell vennie a Ferencvárost.

Pászka egy újságírói kérést nem tudott teljesíteni, hiába vártak tőle megnyugtatást, hogy a visszafogott Sztanyiszlav Csercseszov nem a hét végi, ZTE elleni bajnokival foglalkozott a Monaco elleni meccs lefújása után az öltözőben.

– Felhívta a figyelmünket, hogy reggel edzés, utána fotózás, hét végén pedig jön a Zalaegerszeg. Nyilván azért volt ünneplés is, az embernek néha picit meg kell állnia, és megünnepelni azokat a dolgokat, amik komoly jelentőséggel bírnak. De aztán megyünk tovább a következő feladatra – fogalmazott a bravúros ferencvárosi menetelés legváratlanabb főszereplője.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló
Ferencváros–Monaco 1-1 (0-1)
Gól: Zachariassen (81.), illetve Ben Yedder (31.)

A másik mérkőzésen
Crvena zvezda–Trabzonspor 2-1

Az állás
1. Ferencváros 10 pont
2. Monaco 7
3. Trabzonspor 6 (10-9)
4. Crvena zvezda 6 (8-7)

Az FTC-t már csak a Monaco érheti be pontszámban, ám a francia csapattal szemben az egymás elleni eredmények ekkor is a magyar bajnoknak kedveznének.

Borítókép: Wissam Ben Yedder (feketében) ugyan gólt lőtt, de Pászka Lóránd csoportelsőséget ünnepelhetett csütörtök este (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.