A Győr norvég kapusa értetlenül áll a magyarok teljesítménye előtt

Hosszan lehetne sorolni, mi döntött a norvég válogatott javára a magyar ellen a női kézilabda Eb A csoportjának záró fordulójában. Silje Solberg is közéjük tartozik, a 21 védést bemutató norvég kapus bravúrjai nélkül talán nem lett volna ennyire sima a magyarok elleni második félidő. Solberg szokás szerint szerényen értékelt.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 09. 8:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben számos apró hibát elkövettünk, talán nem koncentráltunk eléggé, miközben a magyar csapat remekül játszott. Mert a magyar egy nagyon jó csapat, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy tíz góllal nyerhetünk. A szünet után jobban koncentráltunk, és gólról gólra haladva növeltük az előnyünket. Ráadásul Nora Mörk és a beálló Vilde Ingstad együtt szinte megfékezhetetlen volt. Utóbbi nagyon erős, ha eljut hozzá a labda, akkor szinte már megállíthatatlan – értékelt a magyarok elleni 32-22-re megnyert meccsen összesen 21 védést bemutató, 48,84 százalékos hatékonysággal védő világklasszis kapus.

Solberg a saját teljesítményével kapcsolatban szerényen nyilatkozott. – Örülök, hogy fontos védésekkel tudtam segíteni a csapatnak, de nagyon sokat köszönhetek a védelmünknek. Az első félidőben voltak gondjaim a szélről, úgyhogy a szünetben megbeszéltük, hogy inkább középre szorítjuk a játékot – mondta a Győrrel 2021-ben BL-t nyert kézilabdázó.

A norvégok egyik legjobb emberének a saját bevallása szerint sokat segített, hogy ismeri a magyar mezőnyt, könnyebben fel tudott készülni bizonyos helyzetekre. Solberg határozottan elutasította azt a feltételezést, hogy esetleg lebecsülte volna a norvég válogatott a magyart. – Erről szó sem volt. Tudtuk, hogy sok új, fiatal, ugyanakkor nagyon jó játékosa van a magyaroknak, én a magam részéről sokkal többet vártam tőlük a horvátok és a svájciak ellen. Mert tudom, hogy sokkal többre képesek! Talán túlstresszelték, és miután nem volt még pontjuk a középdöntőre, pont ilyen nehéz meccsre számítottunk ellenük – nyilatkozta az ETO kapusa.

Borítókép: Solberg 21 védést mutatott be a magyarok ellen (Fotó: MKSZ)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.