időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

A szivárványos karszalag a vb legsportosabb szurkolójára is bajt hozott

Fábik Tibor
2022.11.24. 08:55 2022.11.24. 11:29
A szivárványos karszalag a vb legsportosabb szurkolójára is bajt hozott

Egy holland drukker 114 nap alatt 6381 kilométert kerékpározott, hogy eljusson a labdarúgó-világbajnokságra, de a szivárványos One Love logós pólója, a szivárványos karszalag miatt majdnem lemaradt a Hollandia–Szenegál mérkőzésről.

Nagy sztori volt a labdarúgó-világbajnokság első napjaiban, amikor befutott egy 34 éves holland szurkoló, bizonyos Laurens Jagt. A 34 éves férfi még augusztus elején indult el Amszterdaból Katarba, és egészen pontosan 114 nap alatt 6381 kilométert tett meg kerékpáron, hogy a helyszínen lássa hazája válogatottját.

Tiltott a szivárványos karszalag

S a drukker most újra bekerült a hírekbe, mert a De Telegraafnak elpanaszolta, hogy a Hollandia–Szenegál mérkőzésen a biztonsági őrök nem engedték fel a lelátóra. Ennek az oka pedig az volt, hogy a pólója ujján a One Love logó virított, amit nem néznek jó szemmel Katarban. Persze, ezt tudhatta volna a hírekből, miként azt is, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) sem engedte meg a válogatottak csapatkapitányainak, hogy ilyet karszalagot viseljenek.

– Ez egy őrült, nagy kaland volt, hogy így jutottam el a vb-re, de egy sportos tettel akartam összekötni, hogy lássam a világbajnokságot és Dohát, ami egy remek hely. Persze, az emberek gondolhatják, hogy én magam is megőrültem, hogy ebbe belevágtam – mesélte a holland szurkoló, aki természetesen ott akart lenni a Hollandia–Szenegál találkozón.

 

Mint elmondta, a biztonsági őrök már a stadion előtt figyelmeztették, hogy ezt a szivárványos One Love logóval ellátott pólójában nem teheti meg, így gyorsan kerítenie kellett egy másikat.

– Azt mondták, hogy ha ilyet viselek, még az országból is kiutasíthatnak – nyilatkozta a drukker, aki az Instagram-oldalán is beszámolt a történtekről, megemlítve, hogy szerencséjére volt nála egy másik, narancssárga póló is. 

Laurens Jagt nem hőbörgött a történtek miatt, megbékélt a helyi viszonyokkal.

Nem úgy, mint például a FIFA-val hadakozó német válogatott.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: nagy utat tett meg a holland szurkoló (Forrás: Twitter/OnsOranje)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.