időjárás 2°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Jó erős barack volt – így köszönt el Dzsudzsák Balázs

Koczó Dávid
2022.11.21. 06:32 2022.11.21. 08:36
Jó erős barack volt – így köszönt el Dzsudzsák Balázs

A búcsú minden pillanatát kiélvezte, és még a forgatókönyv is drámai lett. Dzsudzsák Balázs százkilencedik válogatott meccsén, utolsó pillanatban kiharcolt győzelemmel köszönt el a nemzeti csapattól.

Volt itt minden: elérzékenyülés, jó lövés, ölelkezés a szurkolókkal, katartikus győzelem és pálinka. Bár Dzsudzsák Balázs gólt nem lőtt utolsó, válogatottsági rekordot jelentő, százkilencedik meccsén a címeres mezben, csak viccesen jegyezte ezt meg a lefújás után, valójában élvezte a búcsú minden pillanatát.

– Megint hihetetlen érzelmi löketet kaptam a válogatottól, ahogy az utolsó percben nyerte meg a meccset, nagyon büszke vagyok rájuk. Kalmár Zsolt már tegnap edzés után is, amikor még kint maradtunk, rúgott egy hatalmas gólt, most pedig azt mondta, nekem rúgta a találatát – mondta el az immár egyedüli magyar válogatottsági csúcstartó.

Dzsudzsák jól teljesített az utolsó fellépésén, noha három év telt el az előző, száznyolcadik fellépése óta. Pedig már a Himnusz éneklése alatt elérzékenyült, de amikor elkezdődött a játék, megvolt a megfelelő koncentráció.

– Magamhoz képest jól bírtam a meccset. A lecserélésemkor tudtam igazán elengedni mindent, köszönöm a közönségnek a fogadtatást, a transzparenst. Na meg a pálinkát is, jó erős barack volt, ahogyan azt megbeszéltük – árult el fontos titkot Dzsudzsák, aki ötvenhárom perc után hagyta el a pályát a görögök ellen végül 2-1-re megnyert meccsen, majd szurkolókkal ölelkezett és pacsizott, mielőtt visszaért a kispadhoz.

A lefújás után pedig mikrofont kapott a kezébe, s hangerőben is egészen jól bírta az estét, bár amikor a szüleinek mondott köszönetet, akkor elcsuklott a hangja. A szurkolóktól az említett pálinka után így köszönt el Dzsudzsák: 

Ott voltatok velem a jóban és a rosszban is. Hála Istennek az utóbbi időben csak a jó jut nektek, csak a jó jut nekünk. Legyetek nagyon büszkék erre a csapatra, erre az országra.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs és Berzi Sándor az emlékplakettel (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.