Női kézilabdázóink ki akarják beszélni magukból a kudarcot

A horvátok elleni vereség lelki sebeket is ejtett a női kézilabda-válogatott tagjain. Klujber Katrin a könnyeivel küszködött, a gól nélkül zárt irányító, Vámos Petra és Kuczora Csenge a közös traumafeldolgozásban hisz. A szövetségi kapitány pedig a csodában.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 07. 7:40
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy meccsre kellett volna kihegyezni a csúcsformát, a horvátok elleni csoportmérkőzés jelentősége nem tegnap és nem is a héten derült ki. Április 28-a, az Eb csoportbeosztás sorsolása óta lehetett tudni, hogy ez a meccs lesz a vízválasztó. Ha nyerünk, jó eséllyel két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe. Kudarc esetén várhatóan egyet sem.

A 21-18-as vereség egyebek mellett azért is bosszantó, mert éppen a két kulcsember mondott csődöt: a Svájc elleni meccs legjobbja, az első csoportmeccsen 9 gólig jutó Klujber Katrin a horvátok ellen egyetlen gólt sem lőtt, Vámos Petra pedig összesen egy találatig jutott. A horvát válogatott tökéletesen tisztában volt azzal, hogy kikre épül a magyarok játéka, és így szervezte meg a taktikáját. A hetest és összesen öt lövést hibázó, Klujber nem véletlenül küzdött a könnyeivel a sajtófolyosón. A legfontosabb mérkőzésen nem tudta hozni magát.

A válogatott irányítója, Vámos Petra azt reméli, hogy jót tehet a csapatnak, ha kibeszélheti a kudarcot. – 

Mindenkit nagyon bánt a vereség, és mindenki másképp éri meg, nem bánjuk, hogy lesz egy napunk, amikor feldolgozhatjuk a ma este történteket 

– mondta a debreceni játékos.

Klubtársa, Tóvizi Petra szerint okosabb játékra van szükség a folytatásban. – A küzdéssel, hajtással szerintem egyetlen percig sem volt gond. De okosabbnak kell lennünk, okosabban kell játszanunk, mert így nem fog menni – nyilatkozta a junior világbajnok, három gólig jutó beálló.

Az Eb-újonc Kuczora Csenge is azon kevesek közé tartozik, akik egynél több gólt dobtak. A váci irányító-átlövő is szükségét látja a csoportos kudarcelemzésnek. 

– Mindenki a maga habitusa szerint dolgozza fel a történteket. Van, aki inkább egyedül, mások társaságban, de amúgy szerintem le fogunk ülni beszélgetni. Ezt ki kell beszélni, mert ez így nem jó, az biztos!

 – közölte a fiatal játékos.

Egyelőre valamennyi játékos „robot üzemmódban” van, illetve nem mondja, ha ez mégsem így lenne. Amíg él a matematikai esély a célok elérésére, márpedig még él, addig nem engedik el a folytatást. A norvégok elleni meccstől talán ők sem várnak sokat, és ezt jól teszik; a címvédő külön kategória a mezőnyben, még egy tetterős magyar válogatottnak is meggyűlne vele a baja, nem hogy egy viharvertnek. A középdöntőről többek között azért sem kellene gondolkodni, mert a horvátok elleni kudarc után maga a szövetségi kapitány mondta, hogy „az eddig mutatott játék alapján nagyon nagy csodának kellene történnie a cél, az első nyolcba kerülés eléréséhez”.

Borítókép: van miről beszélgetniük (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.