Világklasszisunk is részt vesz a válogatott idei utolsó bevetésén

Bíró Attila szövetségi kapitány jobb szereplést vár csapatától a mától vasárnapig tartó Világliga Szuperdöntőjében a nyár végi Európa-bajnokságon elért ötödik helynél. Már csak azért is, mert az Eb kihagyása után a csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita is a kerettel tartott Tenerifére.

Magyar Nemzet
2022. 11. 02. 8:00
null
Budapest 20220624 Vízilabda 2022 Fina Vizes VB Világbajnokság nők női Magyarország Kanada Fotó Török Attila Nemzeti Sport Keszthelyi Nagy Rita Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idei utolsó bevetésére utazott Spanyolországba a nőivízilabda-válogatott, amely szerdától vasárnapig a Világliga tenerifei Szuperdöntőjében szerepel. Bíró Attila csapata a B csoportba került, és sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland legjobbjaival találkozik, míg a másik négyest az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok, Hollandia, Kanada, valamint Olaszország válogatottja alkotja. A csoportkör után két-két gárda lép tovább az elődöntőbe.

 

A nyár eleji világbajnoki ezüstérem után a szeptemberi Európa-bajnokságon csak az ötödik helyet szerezte meg Splitben. A szövetségi kapitány akkor nem élte meg tragédiaként a történteket , ezúttal viszont jobb szereplést remél a tanítványaitól. Kiváltképp azért, mert a pihenés okán kihagyott kontinenstorna után a világklasszis is ott lesz a csapatban. 

– Az ő személye garanciát jelent arra, hogy nem leszünk gyengébbek, mint az Európa-bajnokságon, ennélfogva jobb eredményt is várok – bizakodott Bíró Attila. – Az Európa-bajnokságot követően megvolt a kellő pihenő, a játékosok nagy része pedig új klubba igazolt, és úgy látom, a környezetváltás jótékony hatással van a játékukra. Azt gondolom, hogy mindenki nagy kedvvel és motivációval jött ide.

A szakember a kapus Gangl Edina és a vállsérüléssel küzdő Rybanská Natasa kivételével a vb-ezüstérmes válogatott tagjaira épített, a jövőre gondolva pedig több újoncnak, Baksa Vandának, Hajdú Katának, Neszmély Boglárkának és Pőcze Pannának is esélyt ad a bizonyításra a tenerifei viadalon.

A magyar válogatott programja:

szerda: Ausztrália–Magyarország 11.20
csütörtök: Spanyolország–Magyarország 14.40
péntek: Új-Zéland–Magyarország 11.20

Szombaton az elődöntőket, vasárnap a helyosztókat rendezik meg. A mieink mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott utazókerete

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)

 

Borítókép: Keszthelyi-Nagy Rita visszatérése lendületet adhat a válogatottnak (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.