David Cameron kínos helyzetbe került Londonban

A világelső Gerwyn Price is győzelemmel kezdte szereplését a londoni dartsvilágbajnokságon. Továbbjutott hétfő este a kanadai David Cameron is, aki kétszer is megünnepelte a sikerét.

Magyar Nemzet
2022. 12. 20. 8:19
David Cameron darts
David Cameron darts-világbajnokság Fotó: Getty Images/Andrew Redington
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony előtt még nem tartogat igazi rangadókat a londoni dartsvilágbajnokság, de izgalmas mérkőzéseknek így sincs híján az Alexandra Palace közönsége. Hétfő este David Cameron ellen hat meccsnyíla volt Ritchie Edhouse-nak, mégis az esélytelenebbnek tartott kanadai játékos jutott tovább.

Russ Bray David Cameron
David Cameron hátáról egy darazsat is el kellett kergetni a meccsen. Fotó: Sky Sports

Cameron először vesz részt a PDC-világbajnokságon, tavaly még a kisebb presztízsű WDF-vb-n játszott, de ott sem ért el kiugró eredményt.

Az angol Edhouse sem tartozik a sportág sztárjai közé, de magasabban rangsorolták a viadal előtt, mint kanadai ellenfelét, s úgy tűnt, Edhouse érvényesíti is a papírformát. Az első két szettet megnyerte, majd meccsnyilai voltak a harmadikban, de mind a hat lehetőségét eltékozolta.

Edhouse teljesen szétesett, Cameron újabb öt leget nyert egymás után, s immár ő dobhatott a győzelemért.

Sőt, néhány pillanatig azt gondolta, hogy meg is nyerte az összecsapást, ám az eredményközlőt hallva kénytelen volt rájönni, hogy elszámolta magát: kilencvenkettő helyett csak nyolcvankét pontot értek a nyilai.

David Cameron a leget elveszítette, de végül nem fizetett nagy árat a kínos bakiért, egy leggel később már valóban lezárta a mérkőzést, és nagy fordítással jutott a második fordulóba, amelyben a holland Danny Noppert lesz az ellenfele.

– Ugyanaz járt a fejemben, mint amikor kétszettes hátrányba kerültem. El kell felejteni, és arra kell koncentrálnom, hogy a folytatásban a legjobbamat nyújtsam – mondta utólag Cameron arról, hogy miként lépett túl a számolási hibáján.

A kiemelteknek az első körben nem kell játszaniuk, a világelső Gerwyn Price már a harmadik fordulóba jutott a hétfő esti program zárómeccsén. A walesi kiválóság is elveszítette az első leget az angol Luke Woodhouse ellen, utána viszont fordított, és 3-1-es sikerrel lépett tovább.

A kiemeltek közül eddig csak a huszonnegyedikként rangsorolt északír Daryl Gurney esett ki, aki a tavaly is szép menetelést bemutatott skót Alan Soutartól kapott ki.

Borítókép: David Cameron végül valóban ünnepelhetett (Fotó: Getty Images/Andrew Redington)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.