Messi nagy árat fizetett a Cristiano Ronaldo elleni győzelméért

Nagy lehetőség előtt áll az argentin válogatott klasszisa. Lionel Messi pályafutása utolsó világbajnoki meccsén végre megszerezheti a világbajnoki trófeát. Ha meglesz az aranyérem, Messi ezen a téren is eléri a nagy előd, Diego Maradona szintjét, s akár döntő találatot vihet be a huszonegyedik század legjobb játékosának címéért zajló versenyben Cristiano Ronaldo ellenében. S ez a győzelem nem is kerülne harmincötmillió dollárba, mint Messi korábbi győzelme portugál riválisa felett.

Magyar Nemzet
2022. 12. 16. 7:40
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 13. Az argentin Lionel Messi (k) ünnepel csapattársaival, miután 3-0-ra gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elõdöntõ mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi páratlan pályafutást tudhat magáénak. Az argentin válogatott labdarúgó mindenki másnál többször, hét alkalommal nyerte meg az Aranylabdát, négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, s számos gólcsúcsot megdöntött, már csak a világbajnoki győzelem hiányzik a karrierjéből. A hőn áhított aranyérem vasárnap meglehet, de azon már nem változtatna, hogy Messi teljesítményének köszönhetően dúsgazdaggá vált. Néhány éve pedig vagyona fitogtatásaként nagy győzelmet aratott Cristiano Ronaldo ellen.

Lionel Messi családja szurkol argentin
Messi családja a lelátón néha aggódik, de nem a pénz miatt. Fotó: AFP/Franck Fife)

Messi és Ronaldo többször hangsúlyozták, hogy tisztelik egymást, s nem riválisként tekintenek a másikra. A maguk szintjén azonban csak összecsaptak, legalábbis amikor egy méregdrága, egyedi Ferrari volt a tét.

A luxusautó licit során talált gazdára, s Messinek harmincötmillió dollárjába került a elleni győzelem.

Messi: autó, repülő, vidámpark

Az 1958-as Ferrari aligha Messi első választása, amikor edzésre menet autóba ül. Sokkal hasznosabb lehet a második legdrágább járműve, a tizenötmillió dollárért vásárolt magánrepülőgép.

Tizenhat ülés, konyha, óriási televízió, a Messi-repülő lépcsőin pedig a futballsztár gyermekeinek neve olvasható.

S ezt még csak le sem kellett csapnia Ronaldo kezéről.

A két luxuscikk mellett is természetesen nehezen felbecsülhető Messi vagyona. Az argentin klasszis a legtöbbet a saját vidámparkjáért fizette: a nankingi Messi Experience Park kétszázmillió dollárjába került a futballistának. Az ultramodern létesítményben egyebek mellett a látogatók újraélhetik az argentin klasszis pályafutásának legfontosabb állomásait is.

Aligha kétséges: ha a 2022-es vb az argentin válogatott sikerével zárul, a Messi Experience Park is új állomással bővül majd.

S ha 1986 után újra megnyeri nekik a trófeát és Franciaország ellen, akkor Argentínában is a legutóbbi aranyérmes csapat vezére, Maradona szintjére emelkedik Messi.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messinek van mit a tejbe aprítania (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.