Bánhidi és három társa érdekes változásra érhet haza Szegedre

Helyi értesülés szerint megvan a nyáron távozó Juan Carlos Pastor utódja a Pick Szeged kézilabdacsapatánál. A korábbi magyar szövetségi kapitány, jelenleg a lengyel Kielcét irányító Talant Dujsebajev érkezhet a Tisza partjára. S nem is egyedül, hanem szokás szerint két fiával együtt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 8:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy játékos, Mikler Roland, Szita Zoltán és Bodó Richárd képviseli a Pick Szegedet a magyar válogatottban a Svédországban és Lengyelországban zajló férfikézilabda-világbajnokságon. Ha a mieink a szerdai negyeddöntőben túljutnának a címvédő Dánián, akár két jövőbeni csapattárssal is találkozhatnak. Alex, illetve Daniel Dujsebajevvel, akik a spanyol válogatottat erősítik.

A Délmagyar.hu lengyelországi forrásokra hivatkozva ugyanis azt írta, hogy jó eséllyel Talant Dujsebajev lehet a nyáron távozó Juan Carlos utódja a csapat élén. A kirgiz származású, a Szovjetunióban nevelkedett szakember 1995-ben emigrált Spanyolországba, a fiai már ott születtek, s így természetesen a spanyol válogatottat erősítik. Talant Dujsebajev 2014 óta a Bajnokok Ligájában szereplő Kielce vezetőedzője, s két fia is a csapat tagja.

A Dujsebajev jól érzi magát a Krakkótól durván száz kilométerre északra fekvő lengyel városban, 2021 nyarán egészen 2028-ig meghosszabbította a szerződését, csak hogy a lengyel források szerint anyagi nehézségek merültek fel a klubnál.

Ha ezt nem sikerül orvosolni, akkor a három Dujsebajev távozhat. Dujsebajevék állítólag február elejéig várnak a kedvező fordulatra, ha az nem következik be, akkor biztosan Szegedre igazolnak.

Talant Dujsebajev jó név a szakmában, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben a BM Ciudad Real, 2016-ban a Kielce edzőjeként nyerte meg a Bajnokok Ligáját – ki ne emlékezne, a lengyel csapat hét éve a Veszprémet verte a döntőben úgy, hogy a magyar csapat már kilenc góllal vezetett. Dujsabejev 2014 és 2016 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, ám a nemzeti csapattal nem tudott csodát tenni.

 

Korábban több név is felmerült már Juan Carlos Pastor utódjaként. A korábbi szegedi játékos, Roberto García Parrond, aki 2025-ig érvényes szerződés köti a német MT Melsungenhez, a spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Jordi Ribera, valamint a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain vezetőedzője, Raúl González, akinek a szerződését a L’Équipe információja szerint a PSG az idény végén nem hosszabbítja meg.

Borítókép: Talant Dujsebajev szenvedélyes edző (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.