Djokovics megállíthatatlannak tűnik az Australian Openen

Novak Djokovics három játszmában legyőzte Andrej Rubljovot, és a karrierje során tizedik alkalommal is bejutott az Australian Open elődöntőjébe. A korábbi kilenc alkalommal meg sem állt a trófeáig.

Magyar Nemzet
2023. 01. 25. 11:54
Novak Djokovics
TENNIS-AUS-OPEN Fotó: AFP/ANTHONY WALLACE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics és Andrej Rubljov vívta egymás ellen az Australian Open utolsó negyeddöntőjét. A szerb a torna kilencszeres bajnoka, az orosz a korábbi hat Grand Slam-elődöntőjét kivétel nélkül elveszítette.

Sok volt a szoros játék a mérkőzésen, de ezek nagy többségében Djokovics javára dőltek el. A szerb a tornán látott stílusában, bátran adogatott. Ütött ugyan néhány kettős hibát, de ezt ellensúlyozni tudta a sok erős második adogatással nyert pontokkal.

Rubljov már a szerencsésen megnyert nyolcaddöntője után is fogta a fejét, hogyan szakítaná meg éppen Djokovics ellen a negyeddöntős vereségsorozatát, s valóban nem is volt sokkal több esélye a szerb ellen, mint gondolta.

Djokovics combsérülése immár egyáltalán nem látszik a játékán, hiszen egymás után két meccset nyert meggyőző fölénnyel. Nem valószínű, hogy éppen az amerikai Tommy Paul állítaná meg, aki soha nem játszott még negyeddöntőt sem Grand Slam-tornán az idei Australian Open előtt.

Djokovics viszont a tizedik elődöntőjére készül a déli Grand Slam-tornán, s a korábbi kilenc évben övé lett a trófea is.

Ha mindkét elődöntőben érvényesül a papírforma, és Cicipasz–Djokovics döntőt rendeznek Melbourne-ben, akkor a tavalyi US Open után zsinórban a második Grand Slam-döntő zajlik úgy, hogy mindkét játékos a trófea mellett egyben a világelsőségért is játszik.

Australian Open, negyeddöntő

Djokovics (szerb, 4.)–Rubljov (orosz, 5.) 6:1, 6:2, 6:4

Az elődöntők párosítása
Cicipasz (görög, 3.)–Hacsanov (orosz, 18.)
Djokovics (szerb, 4.)–Paul (amerikai)

Borítókép: Novak Djokovics elképesztő formába lendült (Fotó: AFP/Anthony Wallace)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.