Djokovics egyértelmű üzenetet küldött, de mi van a sérüléssel?

Kialakult a negyeddöntő párosítása az Australian Openen. Novak Djokovics ezúttal nem érezte magát rosszul, és Alex de Minaur sem érezte úgy, hogy a combján kötéssel játszó ellenfele sérült lenne. A szerb lehengerlő tenisszel, mindössze öt játékot veszítve jutott negyeddöntőbe.

2023. 01. 23. 11:47
Novak Djokovics
TENNIS-AUS-OPEN Fotó: AFP/ANTHONY WALLACE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics a harmadik fordulóban aratott, Grigor Dimitrov elleni győzelme után azt mondta: a meccsek elején rendre jól érzi magát, utána azonban jön egy mozdulat, ami miatt fájdalomcsillapításra van szüksége.

Adódott a megoldás: olyan gyorsan nyerni, hogy ne jusson el addig a mozdulatig. Djokovics éppen erre játszott a hazai közönség előtt szereplő Alex de Minaur ellen az Australian Openen.

A szerb játékosnak a bekötött combja utalt a sérülésére, amely miatt az előző két meccsén ápolni kellett, a játéka viszont cseppet sem.

Volt a mérkőzésnek egy olyan szakasza, amikor tizennégy játékból tizenhármat Djokovics nyert.

A harmadik játszmában fogadóként jutott először meccslabdához a szerb, de azt az adogatójátékot még megfordította De Minaur. Ennél sokkal több öröme azonban nem lehetett a mérkőzésben, amely 6:2, 6:1, 6:2-es Djokovics-győzelemmel ért véget.

S a szerb figyelme egy pillanatra sem lankadt, mert ezúttal az volt a küldetése, hogy világos üzenetet küldjön a másik hét, még versenyben maradt teniszezőnek.

– Nem állíthatom, hogy sajnálom, hogy nem nézhettetek hosszabb meccset – szólította meg a találkozó után a szurkolókat Djokovics. – Be akartam fejezni három játszmában a lehető leggyorsabban, mert sosem lehet tudni, mi történhet egy meccsen. Ma nem éreztem semmi problémát a combommal, hála Istennek és a fizioterapeutáknak.

Djokovics következő ellenfele Andrej Rubljov lesz, aki elképesztő csatában, nagy szerencsével jutott tovább Holger Rune ellen, s korábbi hat Grand Slam-negyeddöntőjét kivétel nélkül elveszítette. Djokovics hétfői produkciója alapján az orosznak nem most lesz a legjobb esélye arra.

A másik alsó ági negyeddöntőben két kiemelés nélküli amerikai teniszező csap össze, de nagy különbség, hogy a húszéves Ben Shelton korábban még meccset sem nyert Grand Slam-főtáblán, a huszonöt éves Tommy Paul viszont a legmagasabban rangsorolt játékos azok közül, akiket nem emeltek ki az Australian Openen.

Szinte hihetetlen, de Paul meccslabdája Rubljovét, illetve Andy Murray-ét idézte.

Udvardy Lucáék sikere

Vasárnap egyesben búcsúzott, hétfőn viszont párosban győzelmet ünnepelhetett a juniorok között Udvardy Luca. A magyar játékos és a brit Ella McDonald első kiemeltként szerepel az Australian Openen, ahol egy amerikai duó legyőzésével jutottak a második fordulóba.

Australian Open, hétfői eredmények

Férfi egyes, 4. forduló
Djokovics (szerb, 4.)–De Minaur (ausztrál, 22.) 6:2, 6:1, 6:2
Rubljov (orosz, 5.)–Rune (dán, 9.) 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11-9)
Shelton (amerikai)–Wolf (amerikai) 6:7 (5-7), 6:2, 6:7 (4-7), 7:6 (7-4), 6:2
Paul (amerikai)–Bautista Agut (spanyol, 24.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:5

Női egyes, 4. forduló
Plísková (cseh, 30.)–Csang Suaj (kínai, 23.) 6:0, 6:4
Linette (lengyel)–Garcia (francia, 4.) 7:6, 6:4
Szabalenka (fehérorosz, 5.)–Bencic (svájci, 12.) 7:5, 6:2
Vekic (horvát)–L. Fruhvirtová (cseh) 6:2, 1:6, 6:3

Leány páros, 1. forduló
Udvardy, McDonald (magyar, brit, 1.)–Evans, Rabman (amerikai) 6:0, 7:5

Borítókép: Djokovics lehengerlő játékkal jutott negyeddöntőbe Melbourne-ben (Fotó: AFP/Anthony Wallace)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.