Andy Murray óriási szerencséje, meccslabdáról fordított

A kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray majdnem ötórás csatában, meccslabdát hárítva nyert a tizenharmadik kiemelt Matteo Berrettini ellen az Australian Open első fordulójában. A legutóbbi, tokiói ötkarikás játékok nyertese, Alexander Zverev is ötszettes meccsbe bonyolódott.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 9:45
null
Germany's Alexander Zverev reacts as he plays against Peru's Juan Pablo Varillas during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 17, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: WILLIAM WEST / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első forduló slágermeccse volt az Australian Openen Andy Murray és Matteo Berrettini találkozója. A skót korábban ötször is döntőt játszott a tornán, viszont ezúttal Berrettini volt kettejük közül a kiemelt.

Az első két játszmát Murray nyerte meg, utána viszont Berrettini egyenlített. Sőt, az ötödik játszmában meccslabdája is volt az olasznak, de fonákkal hibázott.

Andy Murray
Andy Murray nagy győzelmet aratott (Fotó: AFP/Paul Crock)

A tíz pontig tartó szuper tie breaket pedig Murray nyerte meg, az ő meccslabdájánál a háló nyújtott segítséget.

Ötszettes csatára kényszerült Tokió olimpiai bajnoka, Alexander Zverev is, aki a tavalyi Roland Garros elődöntőjében szenvedett súlyos sérülést.

Zverev hónapjai ezután a visszatérés folyamatosan eltolásáról szóltak, de végül csak az új idényben láttuk ismét: a United Kupán két sima vereséget szenvedett, az amerikai Taylor Fritz és a cseh Jiri Lehecka ellen sem nyert játszmát.

Az Australian Openre azonban ideálisnak tűnt a sorsolása. A perui Juan Pablo Varillas ellen kezdett, aki még soha nem nyert Grand Slam-főtáblán meccset, és idén is kikapott a melbourne-i selejtezőben, csak néhány visszalépésnek köszönhette, hogy szerencsés vesztesként mégis indulhatott a tornán.

Ha már indulhatott, akkor viszont megnyerte az első és a harmadik játszmát is Zverev ellen, a német azonban mindkétszer egyenlített, s végül a sérülése óta először megnyert egy hivatalos teniszmeccset.

Australian Open, 1. forduló

Murray (skót)–Berrettini (olasz, 13.) 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6
Zverev (német, 12.)–Varillas (perui) 4:6, 6:1, 5:7, 7:6, 6:4

Borítókép: Alexander Zverev nagy csatában jutott tovább (Fotó: AFP/William West)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.