időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Tolószékben hagyta el a pályát az olimpiai bajnok

Koczó Dávid
2022.06.03. 18:21 2022.06.03. 23:38
Tolószékben hagyta el a pályát az olimpiai bajnok

Három óra alatt még két szettet sem tudott befejezni Rafael Nadal és Alexander Zverev, amikor a német játékosnak kifordult a bokája, és tolószékben hagyta el a pályát.

Rafael Nadal ugyanúgy állhatott neki a Roland Garros elődöntőjének Alexander Zverev ellen, mint a Novak Djokoviccsal szembeni negyeddöntőnek: a körülmények ellenfelének kedveztek. Ezúttal nem a kezdési időpont, hanem az időjárás állt a háttérben, az eső miatt ugyanis behúzták a tetőt.

Márpedig a fedett pályát Zverev kedveli jobban, ilyen körülmények között kétszer is megnyerte már az évzáró világbajnokságot, ugyanez Nadalnak sokkal hosszabb pályafutása alatt egyszer sem jött össze. S amikor egymás ellen játszottak tető alatt, két meccsen egyetlen játszma sem jutott a spanyolnak.

Persze mindez keménypályán történt, nem Nadal legsikeresebb helyszínén, a párizsi centerpályán.

Zverev korai brékkel kezdett, ám előnyét nem tudta végigvinni, 4:3-nál több nagy hibát elkövetett.

Fogadóként Nadalnak volt három játszmalabdája, de ezeket hárította az uralkodó olimpiai bajnok, a tie breakben pedig már Zverev vezetett 6-2-re.

Mégis elveszítette az első játszmát.

A második szettre valamelyest csökkent a színvonal, példátlan brékparádét mutattak be a játékosok. Zverev régi gyengesége, a sok kettős hiba előjött, de Nadal is sokat rontott, és az első négy adogatójátékát kivétel nélkül elveszítette.

Nem meglepő, hogy már a második szettben fáradtan mozogtak: elérték a három óra játékidőt, elképesztően hosszú és kimerítő labdameneteket játszottak.

S ez a három óra küzdelem semmit sem számított: Alexander Zverev bokája kifordult, és a rossz lépés pillanatában eldőlt az elődöntő.

Zverev ordított, sírt, tolószékben hagyta el a pályát. Néhány perc múlva, mankózva visszatért, hogy formálisan is feladja a találkozót, és elköszönjön a közönségtől. Ki tudja, mennyi időre...

Nadal a harminchatodik születésnapján bejutott a tizennegyedik Roland Garros-döntőjébe, de biztos, hogy nem így akarta tovább javítani a rekordját.

Roland Garros, elődöntő

Nadal (spanyol, 5.)–Zverev (német, 3.) 7:6, 6:6-nál Zverev feladta.

Ruud (norvég, 8.)–Cilic (horvát, 20.) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Borítókép: Alexander Zverev nagyot küzdött, de a sérülése vetett véget az elődöntőnek (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.