Elképesztő mázli döntött a három és fél órás teniszmeccs végén + videó

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon hatalmas, 3 óra 37 perces csatát, hihetetlen végjátékot hozott az ötödik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov és a kilencedikként rangsorolt dán Holger Rune összecsapása a nyolcaddöntőben. Amelynek végén a rövidítésben 0-5-ről fordító Rubljov javára egy elképesztő mázli döntött.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 10:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első és a harmadik szettet Rubljov, a másodikat és a negyediket Rune nyerte, az ötödikben pedig 6:6 után rövidítés döntött. Ebben Rune 5-0-ra elhúzott, majd 7-3-ra is vezetett, de innen Rubljov 9-7-re fordított. Így három meccslabdához jutott. Rune kettőt hárított, a harmadiknál azonban a hálón megpattanó labda megpecsételte a sorsát, s így Rubljov jutott tovább.  Az orosz teniszező hetedszer jutott Grand Slam-negyeddöntőbe, de onnan még egyszer sem sikerült továbblépnie.

Az is hihetetlen, hogy Rune ezt a meccslabdát hárította:

Ezzel a helyzettel azoban már nem tudott mit kezdeni a dán:

A torna meglepetésembere, a világranglistán 89. Ben Shelton ugyancsak öt szettben gyűrte le honfitársát, a 67. helyezett J.J. Wolfot úgy, hogy egyszer sem vesztette el az adogatását a 3 óra 47 perces meccsen. Az egyetemi bajnok, 20 éves Shelton – aki eredetileg amerikaifutballistának készült, és csak 12 évesen kezdett teniszezni – életében először tartózkodik az Egyesült Államokon kívül, és hazájából ő a legfiatalabb játékos a top 250-ben.

A nőknél a WTA-világbajnok Caroline Garcia és az olimpiai címvédő Belinda Bencic is kiesett a nyolcaddöntőben. A világranglistán negyedik francia Garciát a 45. helyen álló lengyel Magda Linette búcsúztatta, aki először lépett pályára a legjobb 16 között Grand Slam-viadalon. Ezzel az első négy női kiemelt közül már csak a harmadikként rangsorolt amerikai Jessica Pagula van versenyben Melbourne-ben. Az olimpiai bajnok svájci Bencic a fehérorosz Arina Szabalenkától kapott ki, aki előzőleg Adelaide-ben diadalmaskodott, és idén még nem vesztett szettet.    

Australian Open, Melbourne (pénzdíj: 76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya), nyolcaddöntő:

férfiak:
Rubljov (orosz, 5.)–Rune (dán, 9.) 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11-9)
Shelton (amerikai)–Wolf (amerikai) 6:7 (5-7), 6:2, 6:7 (4-7), 7:6 (7-4), 6:2

később:
Bautista Agut (spanyol, 24.)–Paul (amerikai)
de Minaur (ausztrál)–Djokovics (szerb, 4.)

nők:
Plísková (cseh, 30.)–Csang Suaj (kínai, 23.) 6:0, 6:4
Linette (lengyel)–Garcia (francia, 4.) 7:6, 6:4
Szabalenka (fehérorosz, 5.)–Bencic (svájci, 12.) 7:5, 6:2
Vekic (horvát)–L. Fruhvirtová (cseh) 6:2, 1:6, 6:3

Udvardy Luca továbbjutott párosban a junioroknál az első fordulóból az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos oldalán a brit Ella McDonalddal első kiemeltként könnyedén vert hétfőn egy amerikai duót. Egyesben Udvardy a viadal 10. kiemeltjeként kikapott vasárnap a nyitókörben. Nővére, Panna a felnőtt mezőny első fordulójában búcsúzott Melbourne-ben. Junior lányok, páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Udvardy Luca, Ella McDonald (magyar, brit, 1.)–Tatum Evans, Theadora Rabman (amerikai) 6:0, 7:5.

Borítókép: Rubljov is alig hitte el, ami történt (Forrás: Twitter/Tennis HQ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.