A PSG egyetlen öröme, hogy Messi megkapta Davies mezét

Kylian Mbappé beállása ugyan hozott némi élénkséget a játékba, de a Paris Saint-Germain csak két lesgólig jutott, a Bayern München pedig megérdemelten győzött 1-0-ra Párizsban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Julian Nagelsmann, a bajorok vezetőedzője is meglepődött, hogy milyen könnyen rákényszerítették akaratukat a hazaiakra. A PSG egyetlen öröme, hogy Lionel Messi megkapta Alphonso Davies mezét...

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés előtt az volt a nagy kérdés, játszhat-e a Paris Saint-Germain sérüléssel bajlódó két ásza, és Nos, Messi ott volt a kezdőben, Mbappé viszont csak csereként, az 57. percben állt be. Későn... A Bayern akkor már vezetett a korábbi PSG-játékos, Kingsley Coman kapásgóljával. Coman nem ünnepelte túl a találatot.

Kingsley Coman testbeszéde árulkodó a gólja után. Fotó: AFP

Mbappé beállása lendületet hozott a hazaiak játékába, két gólt is szereztek, de les címén mindkettőt érvénytelenítették. A második esetben nem is a világbajnok csatár, hanem a passzt adó Nuno Mendes volt lesen. A Marca infografikája alapján csupán néhány centin múlott a találat érvényessége.

Az eredmény tehát nem változott, a Bayern 1-0-ra nyert a PSG otthonában. Julian Nagelsmann, a bajorok vezetőedzője is meglepődött azon, hogy összességében milyen simán.

– Az első huszonöt percben nagyon jól játszottunk. Talán meg is lepődtünk azon, hogy ilyen sokat van nálunk a labda. Nem számítottunk rá, hogy a PSG ennyire passzív lesz majd. Elégedett voltam az első félidővel. A szünet után nagyszerűen kezdtünk, megszereztük a vezetést. Ezután kiegyensúlyozottabb lett a meccs. Az ellenfelünknek csak két helyzete volt, mindkettő gólt lett ugyan, de les miatt érvénytelen – mondta a meccs után a Bayern edzője, Julian Nagelsmann.

A párizsiak egyetlen öröme az lehetett, hogy a találkozó után Lionel Messi mezt cserélt Alphonso Daviesszel. A Bayern villámgyors kanadai balhátvédje 2020-ban már tett erre kísérletet, amikor a Bayern 8-2-re megverte a Barcelonát. Messi akkor kikosarazta, most viszont belement az ügyletbe.

Mbappé: Azért megyünk Münchenbe, hogy továbbjussunk

– Nagyon megnehezítették a dolgunkat, de jobban is kijöhettünk volna ebből a meccsből, ha a hátvédek egy kicsit jobban koncentrálnak – vágott bele az értékelésbe a PSG edzője, Christophe Galtier, amiből kiderül, nem volt elégedett a saját csapatával. – A Bayern megérdemelten szerzett gólt, mert jobb volt az első órában, balszerencse, hogy amikor éppen készültem becserélni Mbappét, akkor lőtt gólt az ellenfél. Utána átvettük a meccs irányítását. Többször is a Bayern védelme mögé kerültünk, kevésen múlott, hogy nem értük el a célunkat. Csalódottak vagyunk, de azt mindenki pontosan tudta, hogy itt ma senki sem fog továbbjutni vagy kiesni. Még semmi sem dőlt el.

 

Mbappé is amondó, hogy a fájdalmas vereség dacára még nem dőlt el a továbbjutás. – Nagyon gyorsan túl kell lépnünk ezen a meccsen. Azért megyünk majd Münchenbe, hogy továbbjussunk. Az a legfontosabb, hogy a visszavágóra mindenki egészséges legyen, mindenkinek kipihenten és jó erőben kell érkeznie. Ha támadófutballt tudunk játszani, akkor kellemetlen helyzetbe tudjuk hozni az ellenfelünket – nyilatkozta a mérkőzés után a világ jelenleg legértékesebb labdarúgója.

Sergio Ramosnak harminchat évesen tapasztalatra van szüksége

Egy-egy nyilatkozat a két csapat soraiból. Sergio Ramos indoklása kissé megmosolyogtató. Még hogy a PSG-nek tapasztalatot kell szerezni...

Sergio Ramos (PSG): Nagyon csalódott vagyok, elsősorban a szurkolóink miatt. A visszavágón a szebbik arcunkat kell mutatnunk és sokkal jobban kell követnünk a taktikai utasításokat. Nyerni akarunk és a lehető legjobbunkat nyújtani, de ilyen a futball. Olykor jól játszunk, olykor kevésbé, ami számít, az a végeredmény. Minél több meccset játszunk, annál komolyabb tapasztalatot szerzünk, folyamatosan jobbak és jobbak leszünk.

Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern): Voltak jó időszakaink. Az első fél óra rendben volt, és a második félidőt is jól kezdtük. A hajrában kiegyenlített volt a küzdelem, de a PSG remek csapat, így nagyon boldogok lehetünk, hogy nyerni tudtunk. Mindenki megmutatta ma, hogy győzni akarunk, és csapatként nyertünk. Remek játékosaink vannak, de a pályán együtt kell küzdenünk az első perctől az utolsóig.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések:
Keddi eredmények:

Paris Saint-Germain–Bayern München 0-1
Gólszerző: Coman (53.).
Kiállítva: Pavard (Bayern München, 90.)

AC Milan–Tottenham 1-0
Gólszerző: Díaz (7.)

Szerdai program:

Borussia Dortmund–Chelsea 21.00 (tv: M4 Sport)
Club Brugge–Benfica 21.00 (Sport 1).

Borítókép: Lionel Messi a vállán Davies mezével, társaságában kullog le a pályáról (Forrás: Twitter/UEFA)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.