Conte is Kane csődjével magyarázta a Tottenham vesztét a Milan ellen

A Milan örülhet is meg nem is a Tottenham elleni 1-0-s győzelemnek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásában. Örülhet, mert tíz év után tudott ismét meccset nyerni a BL eme szakaszában, bánhatja viszont, hogy a mérkőzés hajrájában nem talált be még egyszer, amivel akár el is dönthette volna a párharcot. A vendégeknél Harry Kane a pályafutása egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 7:53
null
AC Milan's Spanish midfielder Brahim Diaz (C) celebrates with AC Milan's French defender Theo Hernandez after opening the scoring during the UEFA Champions League round of 16, first leg football match between AC Milan and Tottenham Hotspur on February 14, 2023 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brahim Diaz révén már a 7. percben gólt szerzett a Milan, majd a hajrában két lehetősége is volt arra, hogy növelje az előnyét, ugyanis De Ketelaere és Thiaw is gólt fejelhetett volna. Így 1-0-ra nyert a Milan, ami nem rossz, de 2-0-lal talán lezárhatta volna a párharcot.

volt a mérkőzés antihőse. Semmi sem sikerült a Tottenham és az angol válogatott gólvágójának. Huszonnégyszer szerelték le, többször, mint bárki mást a Bajnokok Ligája két keddi meccsén.

– Örülök az eredménynek, de ez még csak az első meccs volt, a visszavágó természetesen még keményebb lesz. Különösebben nem volt nehéz taktikailag felkészülni a meccsre, tudtuk, hogy rengeteg párharc lesz, s jó érzés, hogy a játékosaim e téren is megállták a helyüket. Megszerezhettük volna a második gólt is, hiszen voltak tiszta helyzeteink – értékelt a találkozó után a Milan edzője, Stefano Pioli.

– Újabb kemény meccsre számítok a visszavágón. Jobban is figyelhettünk volna a bekapott gólnál, utána pedig igazán kemény küzdelmet folytattunk egy nem mindennapi hangulatú meccsen. Ne felejtsük el, hogy ez a Milan bajnoki címet nyert tavaly, mi nem felejtettük el. A korán bekapott gól után próbáltunk támadni, de a Milan remekül védekezett – mondta a Spurs olasz edzője, Antonio Conte. Majd nem tudta megállni, hogy szőrmentén ne utaljon Harry Kane pocsék formájára: – Megvoltak a helyzeteink, de láttuk, mi történt a kapu előtt, és miért kell most a vereségről nyilatkoznom.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések.

Keddi eredmények:

AC Milan–Tottenham 1-0
Gólszerző: Díaz (7.)

Paris Saint-Germain–Bayern München 0-1
Gólszerző: Coman (53.).
Kiállítva: Pavard (Bayern München, 90.)

Szerdai program:

Borussia Dortmund–Chelsea 21.00 (tv: M4 Sport)
Club Brugge–Benfica 21.00 (Sport 1).

Borítókép: Brahim Diaz ünnepli a gólját (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.