Fucsovics Márton hamar megkapja az esélyt a visszavágásra

Megszakította hárommeccses vereségsorozatát a legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező. Fucsovics Márton három játszmában nyert Montpellier-ben a hazai közönség előtt játszó Geoffrey Blancaneaux ellen. Fucsovics szerda este Jannik Sinner ellen folytatja a tornát, aki megállította a magyar játékost az Australian Openen.

2023. 02. 08. 8:12
Fucsovics Márton
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

újra meccset nyert, bár akár hamarabb is befejezhette volna a Geoffrey Blancaneaux elleni találkozóját. A magyar teniszezőnek már a második játszmában is mérkőzéslabdái voltak a francia játékos ellen, de végül szüksége volt a harmadik szettre, azt viszont már 6:0-ra nyerte meg a Montpellier-ben zajló ATP 250-es verseny első fordulójában.

2023 Davis Cup Qualifier HUN v FRA. Fucsovics Márton
Fucsovics Márton a Davis-kupában nem nyert francia játékos ellen. Fotó: Trenka Attila

Fucsovics a győzelemmel hárommeccses vereségsorozatát szakította meg, a múlt hét végén a Davis-kupában mindkét francia ellenfelétől kikapott, igaz, mind Ugo Humbert, mind Adrian Mannarino sokkal előkelőbb ranglistahelyezéssel rendelkezik, mint a magyar játékos keddi ellenfele.

Fucsovics a Davis-kupa-felkészülés során hátsérülést szenvedett, ám már Tatabányán jelezte, hogy nem akar szünetet tartani emiatt.

– Visszaküzdöttem magam a top 70 környékére, játszhatok az ATP-versenyek főtábláján, úgyhogy mindenképp indulok – indokolta döntését a magyar éljátékos, aki Montpellier után is minden héten játszik a tervek szerint: pályára lép majd Rotterdamban, Dubajban, Indian Wellsben és Miamiban is.

Blancaneaux ellen valóban össze is jött a győzelem, a következő ellenfél már sokkal nehezebbnek ígérkezik. Fucsovics ismét az olasz Jannik Sinner ellen játszik, akitől a Davis-kupa előtti utolsó meccsén, az Australian Open harmadik fordulójában kapott ki, noha az első két játszmát a magyar játékos nyerte meg.

Sinnernek egyébként a Fucsovics elleni volt a legutóbbi győztes meccse, Melbourne-ben a következő fordulóban kikapott a későbbi döntős Sztefanosz Cicipasztól. Olaszországnak nem kellett selejteznie a Davis-kupában, szabadkártyát kapott a világdöntőre, míg Montpellier-ben Sinner második kiemeltként csak a második fordulóban kezdi meg a versenyt, éppen Fucsovics ellen.

Gálfi Dalma bravúrja

Női teniszezőink közül a héten Gálfi Dalma szerepel WTA-tornán. A huszonnégy éves játékos Linzben sikeresen főtáblára jutott a selejtezőből, majd kedden legyőzte a verseny hetedik kiemeltjét, az amerikai Bernarda Perát is. Gálfi csütörtökön papíron könnyebb ellenfél, a top 100-on kívül jegyzett német Eva Lys ellen folytatja a szereplését Ausztriában.

Borítókép: Fucsovics Márton Montpellier-ben bejutott a második fordulóba (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.