Fucsovics Márton újra alanyi jogon indulna az ATP-versenyeken

A hétfői nyitónapon mind a négy, egyesben főtáblás magyar játékos pályára lép az Australian Openen. A férfiak között végül egyedül Fucsovics Márton játszik honfitársaink közül, aki canberrai sikerei után Melbourne-ben újabb lépést tehet előre a világranglistán.

2023. 01. 13. 13:49
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

canberrai challenger-tornagyőzelemmel kezdte az évet, hétfőn pedig már az Australian Openen játszik. A sorsolása nem mondható kedvezőtlennek, az argentin Federico Coria jelenleg is három hellyel Fucsovics mögött áll az ATP-rangsorban, és a borítás, a kemény pálya is a magyar teniszező mellett szól, aki az év első Grand Slam-tornáját megelőző héten már nem lépett pályára.

– Próbálok az Australian Openre a lehető legjobb formába kerülni. A canberrai siker ebben sokat segít, de szükségem van egy kis feltöltődésre, hogy pihenten vágjak neki az év első Grand Slam-tornájának. A ranglistahelyezésem miatt a canberrai verseny volt a legjobb opció. A meccsrutin mindenképp szükséges az Australian Open előtt, de figyelni kell a regenerálásra is – árulta el lapunknak Fucsovics, aki a hétfői programban a 17-es pálya harmadik mérkőzését vívja majd, várhatóan magyar idő szerint a kora reggeli órákban.

A magyar játékos tavalyi idénye nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, ennek következtében ősszel lecserélte az edzői stábját, most Nagy Péter és Palágyi Miklós irányítja a felkészülését.

– Még nem tudom megmondani, hogy a jelenlegi csapat átmeneti vagy állandó, egyelőre remekül tudunk együtt dolgozni, mindkettőjüket régóta ismerem. Bízom benne, hogy sokat hozzá tudnak majd adni a játékomhoz, elsősorban a stabilitás és a gyorsaság terén – mondta Fucsovics.

A magyar játékos jelenleg 73. a világranglistán, ezen a pozíción az Australian Openen már egy győzelemmel is javíthatna, hiszen tavaly az első fordulóban kiesett. Korábban viszont Fucsovics kétszer is (2018, 2020) eljutott a negyedik fordulóig a melbourne-i versenyen, ahol idén léphet egyet a 2023-ra kitűzött célja elérése felé.

– Szeretnék visszakerülni a ranglistán olyan pozícióba, hogy minden ATP 250, ATP 500 és ATP 1000-s versenyen alanyi jogon induló lehessek. A célom ennek a ranglistahelyezésnek a megszerzése és utána megtartása – árulta el lapunknak Fucsovics.

Bár védett ranglistával indulhatott volna a férfi egyes főtáblán Balázs Attila is, ő végül nem utazott el Ausztráliába. A harmincnégy éves játékosnak karácsony után újra előjöttek a fájdalmai, ezért nem tudta vállalni a játékot Melbourne-ben. A férfiak között így Fucsovics lesz az egyetlen magyar játékos, miután Piros Zsombor kikapott a selejtező utolsó fordulójában.

Női egyesben három magyar lesz érdekelt, ők is valamennyien pályára lépnek a hétfői nyitónapon, s mivel mindannyian az adott pálya harmadik meccsét játsszák, akár az is előfordulhat, hogy mind a négy játékos egyszerre lesz pályán. Gálfi Dalma a huszonkilencedik kiemelt kínai Cseng Csin-ven ellen játszik, Bondár Anna ellenfele a román Ana Bogdan, Udvardy Panna riválisa pedig a kolumbiai Camila Osorio lesz.

A többiekkel ellentétben Udvardy még nincs Melbourne-ben, ugyanis párosban döntőbe jutott a hobarti felvezető tornán.

Borítókép: Fucsovics Márton argentin rivális ellen kezd Melbourne-ben (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.