Varga Barnabás után Böde Dániel is duplázott, feltámadt a Paks

Noha a Puskás Akadémia szerzett vezetést, de aztán a gólkirályjelölt Varga Barnabás, majd csereként beállva Böde Dániel is két gólt szerzett, így a Paks 4-1-re nyert Felcsúton a labdarúgó NB I 21. fordulójában

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 18:57
null
Felcsút 20230225 Férfi Labdarúgás OTP Bank LIga NB1 Puskás Akadémia - Paks Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spandler fejjel – vagy inkább arccal – már a 8. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémiának, ami után kevesen hitték volna, hogy a felcsútiak kiütéses vereséget szenvednek a Pakstól. Pedig így történt. 

Varga Barnabás a 35. percben ugyan kihagyta a büntetőt, de visszapattant eléje a labda, s az ismétlésnél már nem hibázott. Két perc múlva ugyanő már a vezetést is megszerezte. Varga már 14 gólnál jár, s persze vezeti a góllövőlistát. 

A hajrára Varga helyett beküldte a második csapat keretéből visszahívott Böde Dánielt, aki két góllal hálálta meg a bizalmat. Az első gólja kimondottan szép csatárteljesítmény volt, a másodikhoz szerencse is kellett.

A lényeg, a Paks 4-1-re nyert és fellélegezhet, mert ellépett a kiesés fenyegette zónától, a Puskás Akadémia viszont kezd visszacsúszni a tabellán.

Böde a találkozó után nem kívánt beszélni a féléves száműzetéséről – még a másfél hete menesztett Waltner Róbert tette ki az első csapat keretéből –, inkább a társak érdemét domborította ki.

– A többiek érdeme a siker, az én két gólom a hab a tortán – nyilatkozta az M4 Sportnak, majd arról is beszélt, a hét közben sikeres volt az általa szervezett csapatépítés, a közös étkezés.

Böde két gólja megnézhető az M4 Sport videóján.

NB I, 21. forduló:

Péntek: 
Mezőkövesd–Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1500 néző, v: Pintér Cs.

Szombat: 
ZTE–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Zalaegerszeg, 2107 néző, jv.: Farkas, gól: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
Puskás Akadémia–Paks 1-4 (1-2), Pancho Aréna, 1120 néző v.: Zierkelbach. Gólszerző: Spandler (8.), illetve Varga B. (35., 37.), Böde (84., 86.)
Vasas–Kisvárda 19.30

Vasárnap: 
Kecskemét–Újpest 14.00
DVSC–Ferencváros 16.30

Borítókép: Böde Dániel ünnepli a gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.