Hiányzott meg nem is a kegyvesztett Szappanos a Honvédból

Nagyon gyenge színvonalú, a másodosztály kívánalmainak is csak jóindulattal megfelelő mérkőzésen végződött 0-0-s döntetlenre a labdarúgó NB I 21. fordulójának Mezőkövesd–Honvéd nyitómeccse. A vendégeknél az előzetes híreknek megfelelően kimaradt a válogatott kapus, Szappanos Péter, a 21 éves Dúzs Gellért jól helyettesítette. Dean Klafuric, a kispestiek vezetőedzője egy büntetőt kér számon a játékvezetőn.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 8:16
Dúzs Gellért
Dúzs Gellért Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ami Szappanos Pétert illeti, a téli átigazolási időszakban érkezett egy ajánlat érte, de végül nem egyeztek meg a klubok egymással. A felkészülés időszak nagy részét emiatt kihagyta, ami hatással volt az utóbbi meccseken mutatott formájára, úgy éreztük, hogy most pihenőre van szüksége – így indokolta az egyszeres válogatott kapus mellőzését Dean Klafuric, a Honvéd vezetőedzője.

Miként megírtuk, Szappanos az előző fordulóban, a Debrecentől hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával nagyot hibázott, majd a találkozó után durcásan egyből az öltözőbe vonult. Egészen leegyszerűsítve ő a bűnbak Kispesten.

Végül nem a veterán, 39 éves Tomás Tujvel, hanem a huszonegyedik születésnapját éppen a meccs napján ünneplő Dúzs Gellért helyettesítette a másfél éve éppen Mezőkövesdről igazolt Szappanost. Dúzs megállta a helyét, igaz, a hazaiak különösebben nem is tették próbára.

Nagyon alacsony színvonalú mérkőzést hozott az NB I 21. fordulójának nyitómeccse. A két csapat játékosai gyakran egymás után háromszor sem tudtak pontosan passzolni, arra rúgták a labdát, amerre álltak.

Inkább a hazaiak álltak közel a győzelemhez, Molnár, majd a hajrában Filip is ziccerben hibázott, Kuttor Attila, a hazaiak vezetőedzője mégis reálisan értékelt.

– Nem tudtunk olyan játékot mutatni, amilyet szerettünk volna. Ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, de ebben a mérkőzésben most ennyi volt, igazságos döntetlen született. Nem az foglalkoztat, hogy továbbra is veretlenek vagyunk tavasszal, hanem hogy minden meccsen alázatosan küzdjünk. Ezzel ma sem volt probléma, a játékkal már inkább, nem tudtunk úgy futballozni, ahogy szerettünk volna. Az ellenfél is hatalmasat küzdött, ezért is igazságos a döntetlen – mondta a tavasszal öt meccsen tizenegy pontot szerzett Mezőkövesd mestere.

 

Kollégája, a Honvéd horvát edzője, Dean Klafuric egy elmaradt büntetőt kér számon Pintér Csaba játékvezetőn.

– Irányítottuk a találkozót, az első félidőben mélységi beindulásokkal próbálkoztunk az ellenfél védelmi vonala mögé, de ez nem volt elég, hiába dolgoztunk ki veszélyes helyzeteket, nem tudtunk gólt szerezni. A második játékrészben még inkább magunkhoz ragadtunk az irányítást, voltak lövéseink, közel álltunk a győzelemhez, de az ellenfelünk is veszélyesen játszott, főképp kontratámadásokkal próbálkozott. A padról nézve nem kaptunk meg egy egyértelműen befújható büntetőt, ebben a videóelemzők is megerősítettek – nyilatkozta Klafuric. Kár, hogy nem részletezte, melyik esetre gondol, mert komoly játékvezetői tévedés nem történt. Majd Klafuric a szokásának megfelelően a dicséret sem maradt el:

– Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, főképp Dúzs Gellértnek a debütáláshoz, illetve az akadémia edzőinek, akiknek óriási munkájuk van az ő teljesítményében, továbbá szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is, akik végig támogattak minket.

Az ünnepelt mi mást mondhatott volna, hogy szebb ajándékot elképzelni sem tudott volna, mint hogy a születésnapján lehetőséget kap. A 21 éves kapus videóinterjúban nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

NB I, 21. forduló:

Péntek:
Mezőkövesd–Budapest Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1500 néző, v: Pintér Cs.

Szombat:
ZTE–Fehérvár 14.30
Puskás Akadémia–Paks 17.00
Vasas–Kisvárda 19.30

Vasárnap:
Kecskemét–Újpest 14.00
Debrecen–Ferencvárosi 16.30

Borítókép: Dúzs Gellért dolgát nem nehezítették meg a kövesdiek (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.