Honvéd: úgy néz ki, hogy belső ellenséget találtak

Nagyon úgy tűnik, megállíthatatlan a Honvéd eróziója. A labdarúgó NB I-ben tavasszal még nyeretlen, két vereség mellett két döntetlent elért csapatot egyre erősebb belső feszültségek terhelik. Úgy hírlik, a válogatott kapus, Szappanos Péter kikerült a keretből, miközben a légiósok messze nem tesznek meg mindent azért, hogy a Honvéd benn maradjon az NB I-ben. A kispestiek a 21. forduló pénteki nyitómérkőzésén a Mezőkövesd vendégeként játszanak, ahol korábbi megbízható játékosuk, Nagy Gergely már ellenfélként vár rájuk.

Magyar Nemzet
2023. 02. 24. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek véleménye szerint is a Honvéd–Debrecen volt a 20. forduló legjobb mérkőzése a labdarúgó NB I-ben. A kispestieknek ez nem nyújt vigaszt a hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereségért, jobban örültek volna egy pocsék meccsen kivívott 1-0-s sikernek.

Szappanos Péter a bűnbak?

Szappanos Péter lett a találkozó bűnbakja. Az egyszeres válogatott kapus a debreceni egyenlítő találat előtt hatalmasat hibázott, röviden szabadított fel, s Dorian Babunszki 35 méterről az üres kapuba ívelte a felette is átszálló labdát. Ha nincs ez a malőr, a Honvéd talán megnyeri a meccset, s végre bízhatna a fordulatban. Így viszont a piros-feketék a négy tavaszi fordulóban továbbra is nyeretlenek, két vereség mellett csupán két döntetlent értek el, továbbá kiestek a Magyar Kupából.

A mérkőzés után Szappanos nem tartott a társaival, hogy a szurkolótábornak köszönetet mondjon a biztatásért, helyesebben elviselje a drukkerek immár fékevesztett, válogatott szidalmait, inkább egyből az öltözőbe sietett.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint e cselekedte miatt Szappanos kegyvesztett lett és kikerült a keretből. A helyzete már eddig is ingatag volt, hiszen a Fehérvár a télen szerette volna szerződtetni, de a két klub nem tudott megegyezni egymással.

 

S arról se feledkezzünk meg, hogy Szappanos másfél éve éppen a pénteki ellenfél Mezőkövesdet hagyta el a kispestiek kedvéért. Ma már valószínűleg veri a fejét a falba e döntése miatt. Szappanos távollétében várhatóan a veterán, immár 39 éves Tomás Tujvel áll a kapuba.

A zuhanyhíradó szerint a kispesti gondok nem merülnek ki Szappanos ügyével. A Nemzeti Sport arról is beszámol, hogy a légiósokat állítólag rendszeresen a pesti éjszakában látják, miközben a csapat a kiesés elkerüléséért hajt. Ne feledjük továbbá, hogy a közelmúltban a vezetőségben is jelentős változások voltak a klubnál. Novemberben Kun Gábort Kun Gergely váltotta ügyvezető igazgatóként, majd a Magyar Futballakadémia élén a tizenöt év után távozott Simon Miklóst a Dániában nevelkedett Fehér Péter. A drukkerek közül egyre többen tartanak attól, hogy a klub menthetetlenül irányt tévesztett.

Dean Klafuric szabadságot ad a játékosoknak

Új ember persze Dean Klafuric is, a horvát vezetőedző nehéz helyzetben lépett Thomas (Tam) Courts helyébe, s egyelőre nem állíthatnánk, hogy úrrá lett a gondokon. Persze töretlenük bizakodik.

– Jó ideje nem tekinthetünk kiesőjelöltként a Mezőkövesdre, egy kompakt, jól védekező csapathoz utazunk pénteken, de hasonlóan kell közelítenünk ehhez a találkozóhoz, ahogyan azt tettük a Kecskemét ellen – beszélt a várakozásairól a Honvéd honlapjának Dean Klafuric. 

 

Ha már a még a felkészülési időszakban súlyos fejsérülést szenvedett Zsótér Donátra nem számíthatnak, Kispesten Brandon Domingues és Nenad Lukics gólérzékenységében bíznak. 

– A filozófia, amelyet próbálunk meghonosítani, azt is elősegíti, hogy a játékosok szabadabban – persze a taktikai utasítások mentén – játszhassanak, ráadásul remek játékkapcsolat alakult ki között. Két kitűnő futballistáról beszélünk, akik igazi csapatemberek, ez a teljesítmény bennük van, ezért is nagyon sajnálom, hogy Domingues nem tudta végigjátszani a Debrecen elleni találkozót betegség miatt. Reménykedünk, hogy bevethető lesz a Mezőkövesd ellen, de a hiányát a fiatal tehetségeink tudják feledtetni, viszont mindig jó érzés, ha az edző rendelkezésére állnak a hozzá hasonló játékosok  – mondta Klafuric.

Nagy Gergely jó helyre került Mezőkövesden

Tulajdonképpen a kispesti változások áldozataként tekinthetünk Nagy Gergelyre is. Igaz, ehhez az új szakmai és klubvezetőségnek semmi köze sincs, hiszen még a nyáron igazolt Mezőkövesdre. A Honvédnál eltöltött tizenhárom év után. Érthető, hogy a szurkolókkal együtt ő maga is fájlalta, hogy nem számítottak rá addigi egyetlen klubjában, ám az események tükrében azt is mondhatjuk, hogy ő járt jól. 

Nagy Gergely ma már a Mezőkövesd erőssége (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

Ő maga is így gondolja, s Nagy Gergely ellenfélként, a Mezőkövesd játékosaként várja a mai mérkőzést. Immár másodszorra, hiszen az ősszel is szerepelt a két csapat 2-2-re végződött összecsapásán, ami után a kispesti tábor megtapsolta.

– Érzelmes pillanatokat élhettem át, emlékszem, megkönnyeztem, tényleg megható volt. Eddigi életem több mint felét a Honvédnál töltöttem. Hazudnék, ha azt mondanám, már nincs bennem tüske, hiszen mégiscsak tizenöt év után kellett távoznom, ezt azért az ember nem felejti el egyik pillanatról a másikra

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a pénteki mérkőzésre készülve hozzátéve, a Honvéd természetesen még ma is fontos neki, figyelemmel követi a csapat eredményeit, de persze nem ragad le a múltban, ma már a Mezőkövesd sikeréért dolgozik nap mint nap.

Szemben a Honvéddal, a Mezőkövesd remekül kezdte az idényt, négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlege, s az MTK-t kiverve a Magyar Kupában is továbbjutott a legjobb nyolc közé. A sikerekből egyre inkább immár a kezdőtizenegy tagjaként veszi ki a részét Nagy Gergely, aki így örömmel mondja, úgy érzi, bíznak benne Mezőkövesden.

– Bár a Honvéd rossz szériába került, felkészülten kell futballoznunk, hogy ez sikerüljön. Tudjuk, az életéért harcoló csapat mindig veszélyes. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stábunk kitalálja a megfelelő, nyerő receptet – fogalmazta meg óvatosan a reményeit.

Kuttor Attila nem számolja a pontokat

A jó rajt ellenére Kuttor Attila természetesen nem bízza el magát.

– Továbbra sem számolgatunk és nem vonunk le következtetéseket az eddigi szereplésünkből, igyekszünk minden mérkőzésen a legjobbunkat nyújtani és ezzel jó eredményt elérni. A Budapest Honvéd ellen sem lesz könnyű dolgunk, ellenfelünknek is szüksége van a pontokra. Egy hét alatt három mérkőzést fogunk játszani, de kizárólag a következő feladatra koncentrálunk, szeretnénk itthon tartani a győzelemért járó pontokat pénteken – nyilatkozta Kuttor Attila a Mezőkövesd honlapjának.

NB I, 21. forduló:

Péntek:
Mezőkövesd–Budapest Honvéd 20.00

Szombat:
ZTE–Fehérvár 14.30
Puskás Akadémia–Paks 17.00
Vasas–Kisvárda 19.30

Vasárnap:
Kecskemét–Újpest 14.00
Debrecen–Ferencvárosi 16.30

Borítókép: Szappanos Péter kiröpült a Honvéd kapujából (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.