Zsótér Donát súlyos sérülése miatt félbeszakadt a Honvéd felkészülési meccse

A Horvátországban, Umagban edzőtáborozó Budapest Honvéd labdarúgócsapata ma a szlovéniai Koperben két felkészülési meccset tervezett. Az első, amit a szerb élvonalbeli FK Kolubara ellen kezdett meg, Zsótér Donát súlyos sérülése miatt félbeszakadt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 13:49
Zsótér
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sokkal szívesebben írnánk arról, hogy csapatunk 1-0-ra vezet(ett) a szerb élvonalbeli FK Kolubara ellen, csakhogy a találkozó most másodlagos, hiszen a 61. percben súlyos sérülést szenvedett Zsótér Donát” – tájékoztatott kedden kora délután a Budapest Honvéd honlapja.

A beszámoló szerint a kispestiek francia középpályása, Brandon Domingues lövését Popovic kapus kiütötte, a labdára pedig egyszerre ugrott Zsótér Donát és Radovanovic. A Honvéd támadója  a kapu fölé fejelt, s közben ütközött a védővel, majd a földre zuhant. Az érkező társak és a Kolubara futballistái is azonnal jelezték, hogy nagy baj van, siessen be a pályára az egészségügyi stáb a földön maradó játékoshoz. Zsótér Donátot előbb a pályán látták el – sérülése miatt félbe is szakadt a mérkőzés –, majd a játékost mentő szállította a helyi kórházba. A legfontosabb hír, hogy Zsótér Donát eszméleténél van és megfelelő orvosi ellátásban részesül. A fejsérülését követően elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat (többek között koponya CT-t is), amelyek megállapították, hogy a játékonak szerencsére nincs komoly baja. A ma éjszakát elővigyázatosságból még a kórházban tölti, szerdán pedig hazautazhat Budapestre.

A játékvezető egyébként, amikor már több mint tíz perce tartott az ápolás a pályán, úgy döntött, hogy lefújja a találkozót.

A Honvéd a következő összeállításban játszott: Szappanos – Prenga, Cirkovic (Lovric, a szünetben), Capan – Doka, Mitrovics, Plakuscsenko, Benczenleitner –  Samperio (Kocsis G., 60.), Lukics (Domingues, 33.), Zsótér

A kispestiek gólját az 54. percben Domingues szerezte.

A Zsótér Donát ijesztő sérülése miatt félbeszakadt első találkozó után negyedórával már újabb erőpróba várt a Honvédra, Dean Klafuric vezetőedző pedig sorcserét hajtott végre a szintén a szerb élvonalbeli FK Javor Ivanjica ellen. (A 16 csapatos szerb bajnokságban a Kolubara a 9., a Javor a 14. helyen áll.) S bár a Honvéd a 34. percben Kerezsi góljával megszerezte a vezetést, és a félidőben is 1-0-ra vezetett, a második játékrészben teljesen megfordult a játék képe, és a szerbek négyszer is bevették kapujukat (1-4). A hajrában a Honvédból az izlandi Jónsson 11-est hibázott.

A Honvéd így állt fel: Tujvel (Dúzs, a szünetben) – Szabó A., Klemenz, Török K. (Kocsis G., 65.) – Jónsson, Átrok, Gomis, Tamás K. – Kocsis D., Kerezsi, Eördögh

– Istennek hála, hogy Donát jól van – kezdte Dean Klafuric a Honvéd honlapján. – Mindannyian vele vagyunk és várjuk vissza! Nagyon nehéz helyzetben voltunk, a sérülést követően beszéltem a játékvezetővel, illetve az ellenfél edzőjével, mondtam nekik, hogy ebben a lelkiállapotban képtelenek vagyunk folytatni a játékot. Hallottam, hogy szerencsére jobban érzi magát, most ez a legfontosabb.

– Meccsről meccsre fejlődünk – folytatt a szakmai értékeléssel Dean Klafuric. – Donát sajnálatos sérülése kihatott a második mérkőzésre, hiszen mindenki érte aggódott, nehéz volt így a játékra koncentrálni. Ennek ellenére az első félidőben rengeteg lehetőségünk volt, legalább tíz tiszta helyzetet alakítottunk ki, mi voltunk a jobb csapat. A második félidőben több hibát is elkövettünk, nem volt meg a folytonosság a játékunkban, nem voltunk elég türelmesek, labdákat veszítettünk, ráadásul hiába a sok lehetőség, ezeket elhibáztuk. Még a meccs végén is ziccerünk volt, tizenegyest rúghattunk, ezek azonban kimaradtak, ezért a nagy különbségű vereség. Annak viszont örülök, hogy sok lehetőségünk volt, ebben a szegmensben is előreléptünk az edzőtábor során.

Borítókép: Zsótér Donát a 61. percben sérült meg (Forrás: Honvédfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.