A Bayern kapusa leszállította a teherautónyi csokit, adomány lett belőle

Yann Sommer, a Bayern München kapusa betartotta a szavát, és leszállította a beígért teherautónyi svájci csokit a csapattársának, aki a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján kihúzta őt a csávából, ám Matthijs De Ligt a szívére hallgatott, nem a gyomrára. Sommerrel egyetértésben a küldeményt az egyik müncheni jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 9:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München a párizsi 1-0-s siker után a visszavágót 2-0-ra nyerte meg, így 3-0-s összesítéssel, magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, ám a Paris Saint-Germain elleni visszavágón meleg pillanatokat élt át. Emlékezetes, hogy Matthijs De Ligt a gólvonalról vágta ki a labdát Yann Sommer kapitális hibája után. A Bayern kapusát Hakimi hátulról szerelte, majd Vitinha lőhetett kapura.

Amikor a mérkőzés után megkérdezték a svájci kapust, hogyan hálálja meg a segítséget, Sommer azt felelte: egy kamiont megtölt svájci csokoládéval, és a védő házának küszöbéig viszi – miként azt a magyar sajtóban elsőként megírtuk.

A magyar sajtóban elsőként az Origó írta meg a sztori folytatását. Nos, Sommer betartotta a szavát. Ha nem is egy kamion, de egy mikrobusz befutott Münchenbe tele csokoládéval, a szállítmány egész pontosan hétszáz kilót nyomott. De Ligt persze a következő években nem kizárólag csokoládén akar megélni, a két csapattárs egyetértésben egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel a különleges ajándékot. A Münchner Tafer segélyszervezet rászorulóknak biztosít étkezési lehetőséget és élelmet a mindennapokban. A szállítmány kedd délután érkezett meg, a szervezet képviseletében Steffen Horak elmondta, megdöbbenve tapasztalta, mekkora adag édességet kaptak, és gondoskodnak arról, hogy a csokik jó helyre kerüljenek.

Borítókép: Matthijs De Ligt és Yann Sommer felejthetetlen akciója marad a Bayern–PSG BL-meccs (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.