Megfenyegették Messit azok a fegyveresek, akik tüzet nyitottak a család szupermarketére

Továbbra is keresi a rendőrség azt a két motorkerékpáros férfit, akik legalább 12 lövést adtak le a világsztár apósának tulajdonában álló szupermarketben csütörtök reggel. Az elkövetők fenyegető üzenetet hagytak Lionel Messinek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: AP hírügynökség2023. 03. 03. 8:42
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi, miután berúgta csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében a Loszaíl Stadionban játszott Argentína-Franciaország mérkõzés hosszabbításában 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadásban senki sem sérült meg, ugyanakkor a hatóságok számára sem világos még, hogy a támadók miért Messit vagy a felesége, Antonella Roccuzzo családjának tulajdonában lévő Unico szupermarketet vették célba – közölte a rendőrség és ennek nyomán az AP hírügynökség.

A város polgármestere, Pablo Javkin elment a szupermarkethez, és a szövetségi hatóságokat ostorozta, amiért azok szerinte nem tudták megfékezni a kábítószerrel kapcsolatos erőszakhullámot a fővárostól, Buenos Airestől mintegy háromszáz kilométerre északnyugatra fekvő Rosarióban.

A tudósítások szerint a tettesek egy papírt hagytak a tetthelyen ezzel az üzenettel: „Messi, várunk rád. Javkin is kábítószer-kereskedő, így nem vigyáz rád.”

A rendőrség felülvizsgálja a biztonsági kamerák felvételeit. Ez volt az első alkalom, hogy Messi és rokonai ilyen fenyegetést kaptak – tették hozzá.

A hatóságok szerint a támadás mögött egy maffiacsoport állhat, amelynek célja a lakosság megfélemlítése.

Messi nem nyilatkozott az ügyről. A világsztárt Argentínában nagyon tisztelik, különösen azért, mert 36 év után először a katari vb-n vezette győzelemre a nemzeti csapatot.

Messi jelenleg a Paris Saint-Germain csapatában játszik. Ideje nagy részét a tengerentúlon tölti, bár gyakran látogat Rosarióba is, ahol Funes külvárosában van az otthona. 

Borítókép: miután berúgta csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében a Loszaíl Stadionban játszott Argentína–Franciaország mérkőzés hosszabbításában 2022. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.