Alaba magyarázkodik, hogy miért Messire és nem Benzemára voksolt

A világbajnok Argentína csapatkapitányaként, nem mellesleg a katari vb legjobbjaként kétség sem férhetett ahhoz, hogy Lionel Messi kapja a 2022 év legjobb férfi labdarúgójának járó díjat a FIFA The Best gáláján. Az eredménynek csak a Real Madridnál nem örülnek, David Alaba magyarázkodni kényszerült, hogy miért Messire és nem Karim Benzemára adta a voksát.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 11:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként megírtuk, a Real Madridot egyedül Emilio Butragueno , a klub intézmények közötti kommunikációért felelős igazgatója képviselte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hétfő esti gáláján, noha az év csapatába a madridiak három játékosa – Thibaut Courtois, és – is bekerült. A Realnál arra hivatkoznak, hogy készülniük kell a Barcelona elleni Király-kupa-elődöntőre. Persze úgy is okoskadhatunk, a meccset azért tűzték ki csütörtökre, mert a madridiak előre tudták, hogy a legjobbjaik nem utaznak el Párizsba. Ha feltétlenül ott akartak volna lenni, lehetett volna más időpontot találni a meccsre.

A Realnál nyilván istenítik Messit, de szívesebben látták volna az aranylabdás Benzemát a trónon. Ezért is furcsa, hogy a klub játékosa, egyben az osztrák válogatott csapatkapitánya nem Benzemára, hanem Messire adta a voksát.

– Közösen szavaztunk az osztrák válogatott játékosaival. Mindenki leadta a voksát, így jött ki az eredmény. Mindenki tudja, Karim (Benzema) a legjobban, hogy mennyire csodálom őt és a teljesítményét. Már többször elmondtam, továbbra is őt tartom a világ legjobb csatárának. Kétség sem férhet hozzá, hogy ő a legjobb – írta Alaba a közösségi médiában.

Nekünk pedig ahhoz nem férhet kétségünk, hogy így is történt. Ám Alaba egyvalamiről nem beszélt, hogy személy szerint ő kire is szavazott. A többiekkel együtt csak nem ő is Lionel Messire?

A díjazottak

Az év legjobb férfi játékosa: (argentin, Paris Sain-Germain)
Az év legjobb női játékosa: (spanyol, FC Barcelona)
Az év férfi kapusa: Emiliano Martínez (argentin, Aston Villa)
Az év női kapusa: Mary Earps (angol, Manchester United)
Az év edzője férfi csapatnál: Lionel Scaloni (argentin, Argentína férfi válogatottja)
Az év edzője női csapatnál: Sarina Wiegman (holland, Anglia női válogatottja)
FIFA-különdíj: Pelé (brazil)
FIFA Puskás-díj (az év legszebb gólja): Marcin Oleksy (lengyel, Warta Poznan)
FIFA Fair Play-díj: Luka Locsosvili (georgiai, Wolfsberger AC/Cremonese)
Az év szurkolója: az argentin szurkolók

Az Év férfi csapata:
Thibaut Courtois (belga, Real Madrid) – Joao Cancelo (portugál, Manchester City/Bayern München), Asraf Hakimi (marokkói, Paris Saint-Germain), (holland, Liverpool) – (brazil, Real Madrid/Manchester United), (belga, Manchester City), Luka Modric (horvát, Real Madrid) – Karim Benzema (francia, Real Madrid), (norvég, Borussia Dortmund/Manchester City), (francia, Paris Saint-Germain), Lionel Messi (argentin, Paris Saint-Germain)

Az Év női csapata:
Christiane Endler (chilei, Olympique Lyon) – Lucy Bronze (angol, Manchester City/FC Barcelona), Mapi León (spanyol, FC Barcelona), Leah Williamson (angol, Arsenal), Wendie Renard (francia, Olympique Lyon) – Alexia Putellas (spanyol, FC Barcelona) – Keira Walsh (angol, Manchester City/FC Barcelona), Lena Oberdorf (német, Wolfsburg) – (amerikai, Orlando Pride/San Diego Wave), Sam Kerr (ausztrál, Chelsea), Beth Mead (angol, Arsenal)

Borítókép: Benzema és Alaba. Látszatra teljes az összhang (Fotó: Real Madrid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.