Xavi mit mondjon még, hogy Messi visszatérjen a Barcelonába?

A Barcelona csütörtökön a Manchester United otthonában lép pályára az Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc visszavágóján, de a mérkőzés előtti sajtótájékoztató egyik fontos témája Lionel Messi volt, aki a PSG játékosa. Xavi nyíltan hazahívta jó barátját: Messi otthona a Barcelona.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 10:52
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) walks past Riyadh All-Star's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) during the Riyadh Season Cup football match between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona vagy a Manchester United ma este kiesik a nemzetközi kupákból , miután az első meccsen 2-2-re végeztek egymás ellen a Camp Nou-ban. Ez is éppen elég izgalmas téma, de a katalánok vezetőedzője, Xavi arról is beszélt, aminek semmi köze a meccshez, és még inkább foglalkoztatja az embereket: visszatérésől.

Xavi Barcelona
Xavi mindent megtesz Messi visszatérése érdekében Fotó: EPA/Alejandro Garcia

Mint ismert, az argentin legenda a Barcelona színeiben nőtt föl, és egészen 2021 nyaráig a Barca volt pályafutása egyetlen profi klubja. De Messi többek közt tíz spanyol bajnoki cím, négy BL-győzelem, 778 meccs és 672 gól után kénytelen volt távozni. Méghozzá akarata ellenére, amit a bejelentéskor hullajtott könnyei is alátámasztottak, meg az is, hogy a távozásakor állítólag Júdásnak nevezte Gerard Piquét, aki Messi elküldése mellett kampányolt.

Messi a Barcelonával lejárt szerződése után a PSG-hez kötelezte el magát, amelyben az első idénye felejthetőre sikerült, tavaly ősszel viszont a régi formáját idézve futballozott, amelynek fénypontjaként decemberben megnyerte a világbajnokságot az argentin válogatottal. Azóta állandó téma, hogy mi lesz Messi sorsa a nyártól, hiszen a szerződése lejár a PSG-vel az idény végén.

Xavi: Messi előtt mindig nyitva áll a Barca ajtaja

Egykori csapattársa, Xavi, aki ma már a Barcelona vezetőedzője, hazavárja.

– Ez az ő otthona, és az ajtó itt mindig nyitva áll előtte – jelentette ki Xavi, akit az ESPN idézett. – Messi nagyon jó barátom, rendszeresen beszélünk, kapcsolatban vagyunk. Minden attól függ, hogy ő hogyan szeretné folytatni a karrierjét. Ő a világ legjobbja, minden idők legjobbja, bármikor hasznos tagja tudna lenni a csapatnak.

A kérdés most azért is aktuális, mert spanyol sajtóhírek szerint Messi apja nemrég tárgyalt Joan Laportával, a Barcelona elnökével, és nem nehéz kitalálni, hogy nem az időjárásról diskuráltak, hanem a hétszeres aranylabdás visszatérését is érinthették.

Mindeközben a PSG nagy erőkkel dolgozik azon, hogy maradásra bírja Messit, akinek vannak ajánlatai Európán kívülről is. A David Beckham érdekeltségébe tartozó Inter Miami próbálja elcsábítani az Egyesült Államokba, Szaúd-Arábiában pedig azon ügyködnek, hogy után a 35 éves argentin klasszist is becserkésszék.

Borítókép: vajon magára ölti-e újra a Barca mezét Lionel Messi? (Fotó: Franck Fife/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.